Zonnepanelen in de huurprijs of verrekenen via servicekosten?

Sinds 1 januari 2021 valt de huur van zonnepanelen onder de servicekosten. Zijn er bij u vóór 1 januari 2021 zonnepanelen aangebracht, dan zijn de maandelijkse huurkosten van die zonnepanelen nog opgenomen in de huurprijs van de woning. De huurkosten van zonnepanelen is meestal een bedrag van € 16,- per maand.  

Als u huurtoeslag ontvangt, dan kan dit gunstig voor u zijn. Doordat de huur van de zonnepanelen bij uw huurprijs wordt opgeteld, kan u hier ook huurtoeslag over krijgen. Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken met uw huurprijs min de € 16,- huurkosten van de zonnepanelen. U kunt dan vergelijken of en hoeveel huurtoeslag u krijgt over het huurdeel van de zonnepanelen. Dat kan wel oplopen tot meer dan de helft van het huurdeel, dit hangt af van uw persoonlijke situatie.

Verrekenen via servicekosten voordeliger?
Ontvangt u geen huurtoeslag, dan kan het voor u voordeliger zijn om de huur van de zonnepanelen te verrekenen via de maandelijkse servicekosten. Dat komt doordat een jaarlijkse procentuele huurverhoging niet meer over de huur van zonnepanelen wordt berekend. Bij een huurverhoging stijgt uw huur dus iets minder.

Aanpassen contract
Als u de huur van zonnepanelen wilt verrekenen via de maandelijkse servicekosten, kan Eemland Wonen dit voor u aanpassen. Stuur daarvoor het ondertekende 'addendum zonnepanelen' naar ons toe. Dit mag per e-mail. Vergeet niet uw naam, geboortedatum, adresgegevens en datum op het addendum in te vullen.

Nadat wij het ondertekende addendum van u hebben ontvangen, krijgt u van ons een bevestiging van de nieuwe huurprijs en een overzicht van de servicekosten. De nieuwe huurprijs gaat dan in vanaf de eerste dag van de volgende maand. 

Contact
Komt u er niet uit of wilt u overleggen, stuur dan een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.