Tips om uw huis tegen het koude weer te beschermen

De komende dagen maakt Nederland zich op voor winters weer. Wij adviseren u eventuele buitenkraantjes af te sluiten door middel van de aftap-kraantjes. Stuifsneeuw kan eventueel onder uw dakpannen waaien en ervoor zorgen dat het lijkt dat er een lekkage is ontstaan.

Onze aannemer Coen Hagendoorn is zoals gebruikelijk voor u beschikbaar voor het melden van spoedreparaties. Ook zij proberen zo adequaat en snel mogelijk tot oplossingen te komen. Mogelijk dat zij hierin ook gehinderd worden door het slechte weer. Wij hopen op uw begrip.

Voorkom bevroren leidingen

 • Zet uw thermostaat op 15 graden of hoger, ook ‘s nachts.
 • Draai verwarmingen in alle ruimtes een beetje open.
 • Als u een verwarming met een thermostaatkraan heeft, zet deze dan op 2 of hoger.
 • Bij extreme vorst kunt u beter de kraan 's nachts een klein beetje laten druppelen.

Buitenkranen

 • Deze sluit u af met de afsluitkraan (zit bij de voordeur, zoals kruipruimte of meterkast).
 • Zet daarna de buitenkraan open, zodat het restje water eruit loopt.
 • Als afsluiten niet kan, kunt u het beste de buitenkraan:
   - Goed inpakken met isolerend materiaal, dat kan ook met een deken of bubbeltjesplastic of      een vuilniszak met proppen kranten.
  - Of een klein beetje open zetten; stromend water bevriest minder snel.

Voorkom tocht

 • Voorkom tocht door ramen te sluiten; denk ook aan kelderraampjes en ramen in de berging.

Watermeter

 • Pak de watermeter goed in met isolerend materiaal; dat kan ook met een deken, bubbeltjesplastic of een vuilniszak met proppen kranten. De watermeter zit vaak in meterkast of in de kruipruimte.

Waterleidingen op zolder

 • Zet het zolderluik op een kier, zodat de zolder ook wordt verwarmd.
 • Zorg dat de leidingen geïsoleerd zijn: goed inpakken in isolerend materiaal, dat kan ook met een deken of bubbeltjesplastic of een vuilniszak met proppen kranten.

Toch bevroren leidingen
Vriest het en heeft u geen water of blijft de verwarming koud? Dan kan er een leiding bevroren zijn. Soms merkt u dat pas als het weer wat warmer is.

Is er ergens een waterleiding gesprongen en lekt het? Draai meteen de hoofdkraan dicht (bij de watermeter). Als de leiding alleen bevroren is, hoeft de hoofdkraan niet meteen dicht.

Melden van spoedeisende reparaties
Spoedeisende reparaties meldt u rechtstreeks bij onze huisaannemer Coen Hagedoorn op (088) 880 80 59 (24 uur per dag, ook in het weekend en op feestdagen).

Heeft uw reparatie minder spoed? Deze reparaties meldt u eenvoudig rechtstreeks bij onze vaste aannemer Coen Hagedoorn via het online reparatieverzoek. U kunt dan in veel gevallen gelijk een afspraak inplannen om de reparatie te verhelpen op een dag en tijdstip die u het beste uitkomt. Let op: Het online reparatieverzoek wordt op dit moment niet ondersteund door Internet Explorer.