Sleutels voor nieuwe bewoners Verbindingsweg

Feest aan de Verbindingsweg! Vanochtend ontvingen de negen nieuwe bewoners van de Verbindingsweg de sleutel van hun nieuwe woning.

Onder toeziend oog van directeur-bestuurder François Claessens prikte een nieuwe bewoonster de ballon met daaronder een symbolische sleutel stuk. De knallende ballon en confetti maakte het feest op deze prachtige zonnige woensdag dan ook compleet. 'We zijn blij dat jongeren de kans krijgen te starten op de woningmarkt. Voor hen is het zeker gezien de woningnood extra moeilijk om betaalbare woonruimte te vinden', aldus François Claessens. 

Duurzame studio’s
Drie eengezinswoningen zijn omgebouwd tot negen studio’s met eigen sanitair en keuken.  Ze zijn gasloos, op het dak liggen zonnepanelen en een warmtepomp zorgt voor warm water en verwarming. Klaar voor een duurzame toekomst dus.

Studio speciaal voor jongeren
De eenpersoonsstudio’s zijn speciaal bedoeld voor jongeren uit Baarn tussen 18 en 28 jaar. Zij kunnen maximaal vijf jaar in de studio blijven wonen. Het fijne aan een jongerenwoning is dat de inschrijving bij Woningnet én inschrijfduur niet vervalt bij het accepteren van de jongerenwoning. Het is dan ook een mooie opstap om door te stromen naar een volgende woning.

Het concept jongerenwoningen is niet nieuw. Ook aan de Oude Werf, Brinkzicht, Turfstraat en Alcmaria verhuurt Eemland Wonen woningen aan jongeren met een vijf-jaren-contract.

Foto: Studio Kastermans