Sleutels voor nieuwe bewoners De Loef

Blije gezichten bij de nieuwe bewoners van woongebouw De Loef. Deze week ontvingen zij allemaal de sleutel van hun nieuwe woning. De bouw van woongebouw De Loef aan de Prof. Fockema Andreaelaan is – ondanks de coronapandemie – voortvarend verlopen. Medio juni vorig jaar werd gestart met de bouw van deze 28 duurzame appartementen.

Directeur-bestuurder François Claessens reikte symbolisch de sleutel uit aan twee nieuwe bewoners; de heer van Dinther voor wie het zijn allereerste woning is en mevrouw Bonneau. Mevrouw Bonneau maakte met behulp van de regeling ‘65+ van groot naar beter’ gebruik om door te stromen naar een woning die beter aansluit bij haar woonwensen.

Met deze nieuwbouw voegt Eemland Wonen 28 betaalbare en energiezuinige huurwoningen toe aan haar voorraad. Dit is verdeeld in 25 driekamerappartementen en 3 vierkamerappartementen.

Doorstromen
Tien 3-kamerappartementen werden met voorrang aangeboden aan senioren die een eengezinswoning van Eemland Wonen achterlieten. Zij konden doorstromen naar een appartement in De Loef mét behoud van hun huidige huur als deze lager was. De andere achttien appartementen werden zonder voorrangsvoorwaarden breed aangeboden aan woningzoekenden. Hierdoor is er nu een mooie mix van bewoners in De Loef; samenwoners, jongeren en ouderen.

Duurzaam wonen
De woningen zijn gasloos en energiezuinig. Ze worden verwarmd met een warmtepomp en hebben zonnepanelen (PV-panelen). Dit is voor veel bewoners nieuw en in deze bijzondere (corona)tijd gaat een oplevering toch anders dan anders. Via een instructievideo krijgen de bewoners een virtuele rondleiding door het woning en het gebouw met een duidelijke uitleg over de installaties.

Inrichting tuin
In de herfst staat het poten van de bomen, hagen en planten op de agenda. Voor de binnentuin wordt samen met de bewoners een ontwerp gemaakt. Daarvan volgt de uitvoering naar verwachting in het voorjaar. Door de lange levertijd van de straatklinkers is het parkeerterrein tijdelijk afgewerkt met een puinlaag. Naar verwachting wordt in september de definitieve bestrating aangebracht.

Bronzen kunstwerk
Ook het bronzen kunstwerk ‘Spelende kinderen’ van kunstenaar Jan Broerze is weer in ere hersteld. Het heeft een prachtige plek gekregen aan de gevel van het woongebouw. Een mooie herinnering aan voormalig gymzaal De Loef.