Plan voor aanpakken plantsoen en spelen in de Leeuwerikweide en omgeving is bekend

Deze week ontvangen alle bewoners van de Leeuwerikweide en omgeving informatie over de aanpak van het plantsoen en speelplekken in hun buurt. Dit is een project van de gemeente die de versleten plantsoenvakken en speelplekken wil opknappen. Het gaat om de straten Leeuwerikweide, Meerkoetweide, Meeuwenweide, Plevierweide en Zwanenweide.

De plantsoenvakken zijn versleten en zijn aan vervanging toe. Met de vervanging van het plantsoen wordt de buurt ook meer groener gemaakt. In de buurt is nu veel stoep en weinig plantsoen aanwezig. Doordat er meer plantsoen komt draagt dit positief bij aan het veranderende klimaat. Tijden hete zomers geeft het plantsoen meer verkoeling.

Ook het speelveld naast het spoor aan de Zwanenweide en de kleine speelplekjes in de steeg tussen de Leeuwerikweide en de Zwanenweide worden aangepakt. Het speelplek tussen de begraafplaats en de Leeuwerikweide blijft bestaan zoals het nu is.

Vóór de zomer hield de gemeente bewonersavonden om wensen en ideeën uit de buurt op te halen. Wat is opgehaald tijdens de bewonersavonden is betrokken in het plan. Informatie over het plan ontvangen omwonenden deze week in de brievenbus.