Plaatsen rookmelders

Deze maand start Installatiebedrijf Paans, in opdracht van Eemland Wonen, met het ophangen van rookmelders in onze sociale huurwoningen. Rookmelders zijn onmisbaar in het brandveiliger maken van woningen. Alle (sociale) huurwoningen in Nederland moeten in 2022 voorzien zijn van rookmelders. Voor ons betekent dat ruim 2700 woningen voorzien gaan worden van rookmelders. En daar beginnen we nu vast mee.

Rookmelders waarschuwen u met een hard geluid als een brand uitbreekt. We plaatsen op elke woonverdieping een goedwerkende en veilige rookmelder. Dit zal zoveel mogelijk in een hal of overloop zijn. U krijgt deze rookmelders gratis. De rookmelders voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van een batterij. De batterij heeft een lange levensduur. U krijgt instructies hoe de batterij vervangen moet worden als deze leeg is. U mag de rookmelders zelf niet verplaatsen nadat ze opgehangen zijn. Ook als u zelf rookmelders heeft geplaatst, moeten alsnog onze rookmelders worden geplaatst. 

Heeft u een nieuwbouwwoning, dan is vaak vanuit de bouw al rookmelders geplaatst. Dat is dan voldoende, dan plaatsten wij er geen rookmelders bij.

Wanneer komen ze bij u langs?
De rookmelders worden geplaatst op het moment dat Installatiebedrijf Paans bij u langskomt voor het twee jaarlijkse contractonderhoud aan uw CV-installatie of tijdens onderhoudswerkzaamheden. Zij zijn dan al in uw woning en combineren de werkzaamheden. U ontvangt van Installatiebedrijf Paans vooraf bericht wanneer zij bij u langskomen.