Ontwikkeling van sociale huur- en koopwoningen in Achterveld

Omthuis en LATEI hebben de overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 31 sociale huurwoningen en tien sociale koopwoningen in Achterveld. De woningen zijn onderdeel van de nieuwe wijk ‘Mastenbroek 2’. In totaal komen er ongeveer 120 nieuwe woningen. Directeur-bestuurder François Claessens: “Wij zijn blij met de nieuwbouw. Zo komen er weer nieuwe betaalbare sociale huur- en koopwoningen bij. Dat is hard nodig.”

Veel aandacht voor klimaatadaptie
De woningen worden zeer energiezuinig met een warmtepomp en zonnepanelen. In de nieuwe wijk is veel aandacht voor klimaatadaptatie. Zo worden bestaande bomen zoveel mogelijk behouden én er komen ook veel bomen bij. Op de bergingen komen groene daken, zo krijgt hittestress minder kans. Om het riool te ontlasten en water in de wijk vast te houden wordt het hemelwater opgevangen in het openbaar gebied zodat het lokaal kan infiltreren. Kortom: een duurzame en natuur inclusieve wijk waar je eigentijds en dorps woont. 

Planning
De woningen worden in drie fases gebouwd. Naar verwachting wordt in het laatste kwartaal van 2023 gestart met de bouw van de eerste woningen.  

Wonen in de wijk Mastenbroek 2
Wilt u straks in een van de nieuwe sociale huurwoningen wonen? Schrijf u dan nu al in bij WoningNet Eemvallei.

Meer informatie
Op onze website komt binnenkort meer informatie over het project. Nu al nieuwsgierig, klik dan hier om een blik te werpen op dit mooie project.