Omthuis koopt ook derde gebouw UpHill in Baarn

François Claessens, directeur bestuurder, zette maandag 30 oktober namens Omthuis zijn handtekening onder het koopcontract van het derde gebouw aan de Gerrit van der Veenlaan in Baarn, beter bekend als UpHill Wonen. Dit betekent dat Omthuis haar woonbezit met nog eens 29 sociale huurwoningen uitbreidt.  

In mei kocht Omthuis al het tweede gebouw op het terrein van Villa Hoog Wolde. In het tweede gebouw komen 30 appartementen, bestemd voor het middenhuursegement. In totaal breidt Omthuis haar woonbezit met maar liefst 59 woningen uit.

UpHill Wonen
Het plan UpHill Wonen bestaat uit drie markante kantoorgebouwen. De toenmalige Universal Studio’s waren er in gehuisvest. Eigenaar Lunterse Vastgoed Combinatie B.V. (LVC) uit Terschuur vroeg aan Samen Thuis Vastgoedontwikkeling uit Bilthoven (www.samen-thuis.nl) om een transformatieplan tot duurzame en betaalbare koop- en /of huurappartementen. UpHill Wonen kwam tot stand dankzij de uitstekende samenwerking met de betrokken ambtenaren en wethouder Mark Veldhuizen van de gemeente Baarn.

Om de doorstroming op de woningmarkt van Baarn te bevorderen heeft de gemeente Baarn de initiatiefnemer en de woningcorporatie Omthuis samengebracht en gestimuleerd om een gemengd programma te realiseren van zowel koop- als huurwoningen. LVC heeft na onderhandeling nu ook  overeenstemming bereikt met woningcorporatie Omthuis over de koop en verkoop van 29 huurappartementen in gebouw drie.

Woningprogramma
UpHill Wonen bevat in totaal 89 woningen verdeeld over drie gebouwen in een semi-openbare landschappelijke tuin. In het eerste gebouw komen 30 koopappartementen.  De ligging is aantrekkelijk: in het groen, dicht bij het bos en het station en ook nabij de voorzieningen. Het totale woningprogramma bestaat uit 14 bel-etage woningen, 2 stadswoningen en 73 levensloopbestendige, twee- en driekamerappartementen. Dit woningprogramma is bestemd voor een brede doelgroep van starters op de woningmarkt tot doorstromers en senioren die gelijkvloers of kleiner willen gaan wonen.  

François Claessens van Omthuis:
Wij zijn blij dat we niet alleen ons woonbezit kunnen uitbreiden, maar ook kunnen bijdragen aan variatie in het woningaanbod in Baarn. Met UpHill Wonen realiseren we een gemengd programma van zowel koop- als huurwoningen om zo de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Dit biedt mogelijkheden voor een brede doelgroep. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met de betrokken partijen en de gemeente Baarn om dit project succesvol te realiseren.” 

Wethouder Mark Veldhuizen van de gemeente Baarn:
In Baarn bestaat grote behoefte aan woningen voor allerlei doelgroepen, van starters tot senioren. Als wethouder Wonen en Volkshuisvesting ben ik dus voortdurend bezig met het stimuleren en faciliteren van locaties voor woningbouw in Baarn. Ook onze partners, waaronder Omthuis en Samen Thuis Vastgoedontwikkeling, spannen zich daarvoor in. En ik ben erg blij dat ik hen bij elkaar heb kunnen brengen, waardoor deze gevarieerde uitbreiding van het woonaanbod in Baarn wordt gerealiseerd.” 

Michiel Polman, directeur van Samen Thuis Vastgoedontwikkeling: 
“Mede namens LVC zijn wij trots op de succesvolle samenwerking met de gemeente Baarn, Omthuis en alle betrokken partijen. Ook Bouwbedrijf Van Driesten is voortvarend met de transformatie begonnen. Wij zien uit naar de realisatie van dit prachtige project, die van toegevoegde waarde is voor juist die doelgroepen die op zoek zijn naar een betaalbare woning.” 

Wonen in UpHill 
Meer informatie over het project UpHill Wonen in Baarn vindt u de website UpHill Wonen.

Binnenkort komt er meer informatie over de huurwoningen op deze website. Heeft u in de tussentijd vragen, stuur dan een e-mail naar de afdeling verhuur. Wilt u straks wonen in een van de huurwoningen? Schrijf u dan nu al in bij WoningNet Eemvallei.