Negen studio’s voor jongeren aan de Verbindingsweg

Aan de Verbindingsweg in Baarn worden op dit moment drie woningen verbouwd naar negen eenpersoonsstudio’s met eigen badkamer, toilet en keuken. Op het dak komen zonnepanelen en een warmtepomp zorgt voor warm water en verwarming.

De studio’s zijn speciaal bedoeld voor jongeren uit Baarn tussen de 18 en 28 jaar oud. Zij kunnen maximaal vijf jaar in de studio blijven wonen. ‘Voor jongeren is het zeker gezien de woningnood extra moeilijk om betaalbare woonruimte te vinden. Met de realisatie van deze negen studio’s willen wij jongeren een kans geven te starten op de woningmarkt’, aldus directeur-bestuurder François Claessens.

Begin 2022 worden de studio’s via de website van WoningNet aangeboden. Het is voor jonge woningzoekenden daarom ook belangrijk dat zij ingeschreven staan bij WoningNet. Daarnaast is een jongerenwoning een mooie opstap om door te stromen naar een volgende woning, aangezien de inschrijving bij WoningNet én inschrijfduur niet vervalt bij accepteren van de jongerenwoning.

Het concept jongerenwoningen is niet nieuw. Ook aan de Oude Werf, Brinkzicht, Turfstraat en Alcmaria verhuurt Eemland Wonen woningen aan jongeren met een vijf-jaren-contract. De meeste jongeren kunnen vanuit een jongerenwoning met succes doorstromen naar een andere huurwoning in Baarn of de regio.

Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie over jongerenwoningen