Energietoeslag verhoogd naar € 1.300,-

Heeft u moeite om uw energierekening te betalen? Kijk dan of u recht hebt op de energietoeslag. De energietoeslag is een bedrag van € 800,-. Dit bedrag is in juli 2022 verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-. Het bedrag is bedoeld om mensen met een laag inkomen te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

  • Heeft u het bedrag van € 800,- energietoeslag al ontvangen of aangevraagd? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende € 500,- automatisch.
  • Heeft u een aanvraag gedaan maar nog niets gehoord? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen.
  • Werkt u, maar verdient u niet veel? Bekijk dan op de website van de Rijksoverheid of u ook recht hebt op de € 1.300,- voor uw energiekosten. Is dat zo? Vraag de energietoeslag dan aan bij Uitvoeringsorganisatie BBS. Twijfelt u? Vraag de energietoeslag dan ook gewoon aan. U hoort vanzelf of u er wel of geen recht op hebt.

U hoeft niet bang te zijn dat de energietoeslag invloed heeft op uw huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. En ook niet op een eventuele uitkering.

Let op: de politie van Baarn en Bunschoten waarschuwen voor nepberichten over de energietoeslag. Criminelen proberen via e-mail en sms'jes - waarin staat dat u recht hebt op de energietoeslag - mensen op te lichten. Via een 'digitale knop' wordt om een bankrekeningnummer gevraagd. Hiermee proberen criminelen bankgegevens te bemachtigen wat wordt opgevolgd door een neptelefoontje. Bij berichten over toeslagen is het altijd belangrijk om de informatie te controleren via de officiële website van de overheid. Bij de fraudehelpdesk staat een voorbeeld van een nepmail over de energietoeslag.