Energiebesparing

Van Huurdersraad Eemland: 

Het is tijd om nù energie te besparen, want de energiekosten stijgen fors. De gemeente Baarn en Bunschoten hebben allebei een mooie subsidieregeling. In beide gemeenten duurt de actie tot 31 juli 2022, behalve als de subsidiepot eerder leeg is.

Gemeente Baarn
De gemeente Baarn verstrekt aan maximaal 500 huurders een RREW-subsidie (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen).

Dit betekent dat u via de website van duurzaambouwloket tot een bedrag van € 70,- gratis ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie kunt bestellen.

Wilt u advies over energiebesparing, neem dan contact op met de Energie Coaches van EnergiekBaarn. Het team bestaat uit twaalf vrijwilligers die gratis advies geven. Zij zijn bereikbaar via advies@energiekbaarn.nl.

Gemeente Bunschoten
Maximaal 1.000 inwoners van de gemeente Bunschoten kunnen gratis een energiebox aanvragen óf gebruik maken van de geld terug-actie. De energiebox is gevuld met energiebesparende producten zoals een ledlamp, een stekkerdoos met aan-/uitschakelaar of een tochtstrip.

Kiest u voor de geld terug-actie, dan krijgt u tot € 70,- aan geld terug bij het inleveren van uw bonnetjes voor de aankoop van energiebesparende producten. Check de website voor de producten die in aanmerking komen voor de geld-terugactie. 

Wilt u advies bij het doen van kleine aanpassingen? Vraag dan een gesprek aan met een energiecoach via de website van de gemeente Bunschoten.