De acceptgiro verdwijnt! Hoe huur betalen?

De acceptgirokaart verdwijnt per 1 juni 2023 definitief. De reden hiervan is dat het gebruik ervan flink is afgenomen. Eemland Wonen is sinds 1 november 2022 gestopt met het versturen van acceptgirokaarten, omdat onze aanbieder van de acceptgirokaarten al eerder stopt dan 1 juni 2023.

Dit betekent dat een kleine groep huurders de huur op een andere manier moet gaan betalen. In plaats van een acceptgirokaart, sturen wij een factuur met de gegevens die u nodig heeft om de huur aan ons over te maken.

Op welke manieren kunt u de huur overmaken?

Automatische incasso: U machtigt ons om uw huur maandelijks te incasseren. Uw huurbedrag wordt elke 1e van de maand automatisch van uw bankrekening afgeschreven. U betaalt hierdoor altijd op tijd en het juiste bedrag. Dit formulier vindt u hier.

Periodieke overschrijving: U geeft uw bank (meestal via internetbankieren) de opdracht om maandelijks de huur over te maken.

De huurbetaling moet dan uiterlijk op de eerste van de maand op onze rekening staan. Ons rekeningnummer is NL76 BNGH 0285 0570 57 (BNG Bank), op naam van Eemland Wonen onder vermelding van het adres van uw huurwoning.

Let op: veranderingen in het huurbedrag (na bijvoorbeeld de jaarlijkse huurverhoging), geeft u zelf op tijd aan uw bank door.