Bouwteamovereenkomst Troelstralaan ondertekend

Het realiseren van 39 nieuwe woningen aan de Troelstralaan is weer een stap dichterbij. Woensdag 7 juli ondertekenden Afke Rond, Manager Vastgoed bij Eemland Wonen en Job Schouten (Directeur) van Van Bekkum de bouwteamovereenkomst voor het ontwerpen en technische uitwerken van de nieuwbouw aan de Troelstralaan. Van Bekkum zal het project ook bouwen.

De 24 verouderde woningen aan de Troelstralaan, Nolenslaan en Groen van Prinstererlaan maken volgend jaar plaats voor de nieuwbouw van 39 woningen. Het plan heeft vier verschillende woningtypen, zodat er gevarieerd aanbod ontstaat in de wijk. Hierin zijn de belangrijke uitgangspunten zoals veel groen, voetpaden en een speel- en ontmoetingsplek, meegenomen en gerealiseerd. Projectontwikkelaar LATEI ontwikkelt in opdracht van Eemland Wonen het project. Het bestemmingsplan ligt sinds 11 juni ter inzage. Begin 2022 verwachten wij de woningen te slopen en naar verwachting zijn de nieuwe woningen in 2023 klaar.

Meerstemming bouwen
In het najaar van 2019 startte Eemland Wonen met een Meerstemmig Bouwproject bij de Troelstralaan. Vertegenwoordigers van toekomstige bewoners, omwonenden, de gemeente, Eemland Wonen, Woonzorg NL, Lyvore en de seniorenraad maakten tijdens vier werkplaatsen samen een advies en ruwe schets voor de nieuwbouw. Het doel was om zoveel mogelijk betaalbare woningen te realiseren, die passen bij de woonwensen van de toekomstige bewoners en het gewenste woonbeeld.
Nu het bestemmingsplan ter inzage ligt, is het project Meerstemming Bouwen afgerond. Het openbaar gebied wordt in het najaar nader uitgewerkt. Buurtbewoners worden bij dit proces betrokken.