Appartementengebouw Turfstraat klaar voor de toekomst

De twintig appartementen aan de Turfstraat in Baarn zijn klaar voor een duurzamere toekomst. Begin dit jaar startten de werkzaamheden om de appartementen te verduurzamen én om het klimaat en comfort voor de bewoners te verbeteren.

Comfortabel en gasloos wonen
Met het vervangen van de twee bestaande cv-ketels door vier warmtepompen, is het appartementengebouw van het gas af. Gelijktijdig zijn de bestaande radiatoren vervangen door ECO-radiatoren. Deze radiatoren zijn efficiënter in verbruik en verhogen ook nog eens het comfort door meer stralingswarmte. Het gebouw is daarnaast extra geïsoleerd door het aanbrengen van bodemisolatie op de begane grond, spouwmuurisolatie in de gevels en dakisolatie. Al het enkel- en dubbelglas is vervangen door HR++ glas en voorzien van nieuwe luchtroosters. Dit in combinatie met het nieuwe mechanische ventilatiesysteem is de luchtkwaliteit in de woningen aanzienlijk verbeterd.

Naast alle verduurzamingswerkzaamheden is gelijk het reguliere buitenschilderwerk uitgevoerd en kregen alle woningen een nieuwe voordeur.

Klaar voor de toekomst
Inmiddels zijn alle werkzaamheden in de woningen en het gebouw afgerond. Door alle energetische maatregelen is er een mooie stap gemaakt richting energieneutraal wonen in 2050. Dat bij deze woningen de collectieve installatie nu vernieuwd moest worden gaf de kans deze woningen nu direct aardgasvrij te maken. Dit gebouw is nu klaar voor de toekomst.

Verduurzamen woningbezit
Eemland Wonen heeft de ambitie om haar woningvoorraad de komende jaren te verduurzamen. Hierbij richten we ons tot 2030 op de schil van de woningen. Bij woningen met nog onvoldoende isolatie wordt vloer-, gevel- en dakisolatie aangebracht. Dit combineren we met ander onderhoud aan de woning, zoals het schilderwerk.

Na 2030 gaan we ook aan de slag met installaties en het gasloos maken van de woningen.