Koopwoning

Naast huurwoningen biedt Eemland Wonen ook enkele woningen per jaar te koop aan. Wij hebben hiervoor woningen geselecteerd en dit noemen we het verkoopcontingent. Veelal zijn dit grotere woningen, woningen onderdeel van een Vereniging van Eigenaren of woningen waarvan naastgelegen woningen in het blokje al verkocht zijn.

Eemland Wonen gebruikt de opbrengsten van de verkoop voor de bouw van nieuwe huurwoningen en voor het onderhoud en verduurzamen van de bestaande huurwoningen. Op deze manier zorgt Eemland Wonen ervoor dat haar bezit naar de toekomst blijft aansluiten bij de doelgroep en Eemland Wonen betaalbaar wonen kan blijven bieden.

Vragen over een te koop staande woning?
Als van een woning uit het verkoopcontingent de huur wordt opgezegd, wordt deze in de verkoop gebracht. Eemland Wonen werkt hiervoor samen met Rigter Makelaars en Van Berkum Makelaars. Zij verzorgen al het contact met potentiële kopers en zorgen voor de uiteindelijke verkoop.

De woningen worden aangeboden op Funda en de websites van de makelaars. Heeft u een vraag over een te koop staande woning? Neemt u dan contact op met de aanbiedende makelaar.

Voorrang inkomen tot 55.000 euro
Eemland Wonen geeft bij de verkoop van woningen tot € 300.000,- voorrang aan huishoudens met een inkomen tot € 55.000,-. De eerste acht weken kunnen alleen huishoudens met een inkomen tot € 55.000,- de woning bezichtigen en een bod uitbrengen. Bij overeenstemming wordt de woning dan verkocht. Na deze acht weken kunnen ook mensen met een hoger inkomen de woning bekijken en een bod doen.

Eigen huurwoning kopen?
Huurt u een woning van Eemland Wonen en wilt u uw eigen woning kopen, neem dan contact op met Eemland Wonen. 

Koopprijzen
Eemland Wonen laat bij verkoop altijd een taxatie maken van de woning. De woningen worden verkocht tegen marktconforme prijzen. Eemland Wonen geeft geen korting op woningen.

Voorwaarden
Eemland Wonen stelt een aantal voorwaarden bij verkoop van de woning. Zoals levering via onze notaris Jager Bokdam De Visser Netwerk Notarissen uit Soest en de eigenbewoningsplicht. Dat betekent dat de koper de woning alleen mag kopen om er zelf te gaan wonen.

Contact
Heeft u vragen over een te koop staande woning? Neem dan contact op met de makelaar. Heeft u algemene vragen dan kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers. Dat kan door een e-mail te sturen. Wij hanteren geen wachtlijsten voor potentiële kopers.