Woningruil

U kunt ook verhuizen via woningruil. Met wie u ruilt kunt u zelf bepalen. Zoek via uw eigen netwerk, sociaal media, een advertentiekaartje bij de supermarkt of via een speciale website voor woningruil. De persoon met wie u ruilt hoeft geen huurder te zijn van Eemland Wonen. Zoekt u of kent u iemand met wie u van woning zou willen ruilen? Dat is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

Passend wonen
Wij verhuren woningen passend bij het inkomen van de ruil kandidaat. Vraag aan Eemland Wonen wat de nieuwe huurprijs van de woning wordt. De huur die u nu betaalt voor de woning is meestal niet de huur die de nieuwe huurder gaat betalen.

Spelregels voor woning?

  • U heeft geen betaalachterstand.
  • U ruilt met iemand die zelfstandig woont (dus niet bij iemand inwoont).
  • Het huishouden en inkomen van uw ruilpartner is passend bij de woning.
  • Uw ruilpartner heeft een verklaring van goed huur gedrag.
  • De verhuurder van de woning van uw ruilpartner en/of de gemeente moeten akkoord gaan met de woningruil.
  • U en uw ruilpartner hebben beiden een betaalde inschrijving bij WoningNet

Heeft u iemand gevonden om mee te ruilen?
Heeft u een 'match'? Vraag dan toestemming aan Eemland Wonen. U doet dit door het 'Aanvraagformulier Woningruil' in te vullen en naar ons op te sturen samen met de documenten die wij van u nodig hebben. Na ontvangst behandelen wij uw aanvraag binnen vier weken. Zijn beide verhuurders akkoord? Dan kan de ruil plaatsvinden en gaat Eemland Wonen aan het werk om de woningruil definitief te maken. Dit duurt één tot drie maanden.

Let op: Bij woningruil voert Eemland Wonen minimaal onderhoud uit aan de woning.

Na woningruil
Gaat u door woningruil een woning huren van Eemland Wonen? Wij hanteren dan een minimale huurtermijn van één jaar. Dat betekent dat u de woning niet binnen twaalf maanden mag opzeggen.

Vragen?
Heeft u nog vragen over woningruil? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via info@eemlandwonen.nl of (035) 548 50 50

‘De kinderen zijn het huis uit, dus we willen kleiner wonen. Nu kijken we of we kunnen ruilen met een jong stel dat met een tweeling op komst op zoek is naar een grotere woning.’