Jongerenwoningen

Jongerenwoningen zijn sociale huurwoningen die we reserveren voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Na 5 jaar moet je uit de woning. We verhuren de woning dan weer aan een andere startende jongeren.

Voorwaarden
Je kunt een jongerenwoning huren als je:

  • voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning. Kijk voor meer informatie over de inkomensgrenzen op WoningNet;
  • tussen de 18 en 28 jaar oud bent (18 tot en met 27 jaar) als je de huurovereenkomst tekent;
  • geen kinderen hebt.

Woningaanbod
Wij verhuren jongerenwoningen op de Alcmaria, Turfstraat, Brinkzicht en De Oude Werf. Je vindt ons woningaanbod op WoningNet Eemvallei.

Inschrijven bij WoningNet
Schrijf je in bij WoningNet Eemvallei en zoek daar naar een jongerenwoning.

Jongerencontract
Als je een jongerenwoning toegewezen krijgt, teken je een huurcontract voor maximaal 5 jaar. We noemen dat ook wel een jongerencontract of een vijf-jaren-contract.

Je inschrijving en bijbehorende inschrijfduur bij Woningnet vervalt niet als je een jongerenwoning accepteert. Zo bouw je extra inschrijfduur op. Daarmee kun je later met meer inschrijfduur op zoek naar een volgende woning.

Voordat de 5 jaar voorbij zijn, moet je zelf een andere woning vinden. Begin hier op tijd aan! We raden je aan om een jaar van tevoren te beginnen met zoeken. 

Veelgestelde vragen

Nee, bij het einde van de huurovereenkomst heb je geen recht op vervangende woonruimte en ook geen recht op een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten.

Een andere woning vinden, hangt helemaal af van jouw situatie. 

Wil je op zoek naar een sociale huurwoning in Baarn of de regio Eemvallei? Dan heb je jouw inschrijving bij WoningNet Eemvallei nodig. 

Zorg dat je jezelf goed informeert over de mogelijkheden om een andere woning te vinden en begin op tijd met zoeken. Er is krapte op de woningmarkt, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is een woning te vinden.

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar aanbod in andere gemeenten binnen WoningNet Eemvallei. Wie weet zie je daar jouw droomhuisje voor je volgende stap. Het kan het waard zijn om dan een paar kilometer verder te rijden om bij je vrienden of familie langs te gaan die hier nog wonen.

Buiten de regio kunnen voorwaarden voor een sociale huurwoning anders zijn. Op de website van gemeenten vind je daarover vaak de juiste informatie.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je de mogelijkheden hebt of ervoor kiest om op een andere manier aan een nieuw huis te komen, zoals koop, vrije sector huur, particuliere verhuur of je trekt in bij je vriend of vriendin. 

 

Als je zelf nog niet hebt opgezegd, dan stuurt Eemland Wonen jouw minimaal zes maanden voor het einde van jouw huurcontract een opzegbrief. 

Ja, je mag als huurder zelf de huur opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Dit is hetzelfde als bij een reguliere huurovereenkomst.

Kijk hier voor meer informatie over het opzeggen van jouw huur. 

Direct naar het opzegformulier

De jongerenwoningen zijn speciaal voor 1 persoon bedoeld. Dat betekent dat je partner geen medehuurder kan worden, ook niet als deze voldoet aan de voorwaarden voor medehuur. Uiteraard mag hij of zij wel bij je logeren.

Uitzondering De Oude Werf
Op De Oude Werf mag je wel samenwonen. Als je een relatie hebt en samen staat ingeschreven, dan worden jullie bij aanvang van het huurcontract van een woning huurder en medehuurder. 

Gaat jouw partner bij jou wonen tijdens het huren, dan is hij of zij niet automatisch medehuurder op het huurcontract. 


Kijk hier voor meer informatie over medehuur 

Vind je het lastig om te zoeken naar een woning? Maak je je zorgen of je op tijd kunt verhuizen? Of wil je weten of je goed staat ingeschreven en op de woningen reageert waarop je kans maakt? Vraag op tijd een woonadviesgesprek bij ons aan. Dat doe je eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@eemlandwonen.nl, bellen kan natuurlijk ook. Dan kijken we samen hoe we jou verder kunnen helpen.