Huur opzeggen

Gaat u verhuizen, dan valt er veel te regelen. De huur kunt u iedere dag van de maand opzeggen. U hoeft niet tot de eerste of laatste dag van de maand te wachten. Meestal geldt een opzegtermijn van één maand. De laatste dag van de huur moet een werkdag zijn. Nadat u de huur heeft opgezegd, nemen wij contact met u op. 

Direct de huur opzeggen 

Altijd schriftelijk
U zegt de huur altijd schriftelijk op. Dat kan met het huuropzeggingsformulier. Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op per post of per e-mail. U mag het natuurlijk ook langsbrengen. Wij vragen eventuele medehuurders het formulier ook te ondertekenen. Bedenk wel: uw huuropzegging is dan definitief! 

Na overlijden
Wilt u het huurcontract opzeggen omdat de huurder overleden is? Gebruik dan het speciale huuropzeggingsformulier voor nabestaanden. Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op samen met een kopie van de akte van overlijden.

Na ontvangst van een opzeggingsformulier gaat de opzegtermijn in. 

Zo gaat het verder: de opnames en het inleveren van de sleutels 

Nadat wij de huuropzegging hebben ontvangen, bellen wij u op voor het maken van afspraken. U krijgt daarna van ons bevestiging via e-mail. In deze e-mail staat wanneer wij bij u langskomen voor de voor- en eindopname, de datum waarop de huur stopt en wanneer u de sleutels bij ons op kantoor inlevert. Lees deze e-mail goed door. 

Heeft u geen e-mail? Dan ontvangt u van ons een brief.

Tijdens de vooropname komt de medewerker Wonen bij u langs en loopt de woning met u door. Er kan ook een aannemer meekomen voor de technische controle van de woning. 
 
De woning levert u leeg, schoon en zonder schade aan ons terug. We maken met u afspraken wat dit voor u betekent. Dit zijn de richtlijnen voor het opleveren van de woning. 
 
De gemaakte afspraken staan in een speciaal voor u gemaakt rapport. Deze ontvangt u aan het einde van de vooropname via e-mail.  

Bij de vooropname maken wij afspraken over de overname van uw spullen. Heeft u geen overname of is overname niet mogelijk, ga dan door naar stap 4.  

U heeft spullen ter overname voor de nieuwe huurder? Wij brengen kandidaat-huurders met u in contact. Wij delen uw telefoonnummer en e-mailadres zodat u een afspraak voor bezichtiging kunt plannen. 
 
Wij vertellen u als verhuring definitief doorgaat en met welke huurder. Daarna kunt u afspraken maken over overname van uw spullen. De afspraken over overname legt u samen vast in een speciaal overnamecontract. Dit overnamecontract moet door beide partijen ondertekend bij ons ingeleverd worden uiterlijk op de dag van de eindopname. 
 
Is er op de dag dat uw huur stopt geen nieuwe huurder bekend? Dan is overname niet meer mogelijk. Dat laten we op tijd aan u weten. U geeft de woning leeg, schoon en heel aan ons terug. 
 
Nog bruikbare spullen die u niet meer wilt houden? Denkt u eens aan de kringloopwinkel in Baarn of Bunschoten.

De eindopname is een paar dagen voor de laatste huurdag. Bij de eindopname controleert de medewerker Wonen of de gemaakte afspraken van de vooropname zijn gelukt. 
 
Nog niet alles in orde? Dan maken wij afspraken over de dingen u zelf had kunnen uitvoeren. Het kan dus zijn dat u van ons een rekening ontvangt. 

De gemaakte afspraken staan in een speciaal rapport. Deze ontvangt u aan het einde van de eindopname via e-mail.

Op de dag dat de huur stopt, levert u voor 9.00 uur ’s ochtends alle sleutels in bij ons op kantoor aan De Geerenweg 4 in Baarn. Het gaat om de sleutels van:

  • voor- en achterdeur
  • berging en/of schuur
  • postkast
  • milieupas.  

Let op: sleutels van ramen en binnendeuren laat u in het slot zitten. 

De brievenbus zit rechts in de muur van het gebouw. Gebruik daarvoor een envelop en schrijf het adres en de meterstanden op. 

Binnen vier weken ontvangt u de eindafrekening van uw huurcontract. Op deze rekening staan: 

  • openstaande huur 
  • te veel betaalde huur 
  • kosten die wij met u hebben afgesproken tijdens de opname  

Betaal de rekening binnen 14 werkdagen. Krijgt u geld terug? Dan storten wij het bedrag op uw bankrekening.  

Servicekosten 
Staan er servicekosten en stookkosten in uw contract? Deze staan niet in de eindafrekening. Deze kosten worden maar één keer per jaar per gebouw afgerekend, meestal in juni. Het is helaas niet mogelijk om de servicekosten tussentijds per woning te berekenen. Deze afrekening ontvangt u op een later moment.  

 

‘De verhuizing is vlekkeloos verlopen. De medewerkers van Eemland Wonen hebben alle stappen goed uitgelegd.’