Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Hier leest u wat de procedure is.

Opzegtermijn
U mag uw huur op elke dag van de maand opzeggen. Houd daarbij rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. Komt uw huuropzegging bijvoorbeeld op 12 februari bij ons binnen, dan eindigt het huurcontract op 12 maart.

Altijd schriftelijk
U zegt de huur altijd schriftelijk op. Dat kan met het huuropzeggingsformulier. Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op per post of per e-mail via info@eemlandwonen.nl. U mag het natuurlijk ook langsbrengen. Wij vragen eventuele medehuurders het formulier ook te ondertekenen. Bedenk wel: uw huuropzegging is dan definitief!

Na overlijden
Wilt u het huurcontract opzeggen omdat de huurder overleden is? Gebruik dan het speciale huuropzeggingsformulier voor nabestaanden. Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op samen met een kopie van de akte van overlijden.

Na ontvangst van het formulier gaat de opzegtermijn in. Wij bellen u op voor het maken van afspraken. Daarna sturen we u een schriftelijke bevestiging. In deze bevestiging geven wij u naast informatie over de woningoplevering ook de datums van de voor- en eindopname. 

U levert de woning in goede staat op
Het is belangrijk dat u uw huurwoning netjes en in goede staat aan ons teruggeeft. Om dit goed en naar wederzijdse verwachting te laten verlopen, plannen wij een vooropname en een eindopname met u in. 

Vooropname
Tijdens deze afspraak komt een medewerker Wonen van Eemland Wonen bij u langs samen met onze aannemer. De medewerker Wonen loopt samen met u de woning door en maakt met u afspraken over hoe u de woning straks goed aan ons kunt opleveren. 

Soms komt er een aannemer mee die de woning technisch inspecteert. 

Eindopname
Samen met u lopen wij de afspraken langs die tijdens de vooropname met u zijn gemaakt. Zijn er nog openstaande punten, dan heeft u nog tot de dag dat u de sleutel inlevert de tijd om deze uit te voeren. Heeft u werkzaamheden niet uitgevoerd of afgesproken dat wij deze uitvoeren voor u, dan volgt een factuur met de kosten voor herstel.

Sleutels inleveren
Neem voordat u vertrekt uit de woning de meterstanden op.

Op de einddatum van uw huurcontract levert u de sleutels voor 09:00 uur bij ons in.  U kunt de sleutels én de meterstanden bij ons kantoor aan de Geerenweg 4 inleveren. 

Overnames en het overnameformulier
U kunt spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Soms is voor vertrek uit de woning een kandidaat-huurder bekend. Wij vragen u dan of u de kandidaat-huurder in gelegenheid wilt stellen de woning te bezichtigen.

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij  u om de eventuele overname pas af te ronden nadat de nieuwe huurder een schriftelijke bevestiging van Eemland Wonen heeft waarmee de woning is toegewezen.

Als er geen nieuwe huurder is voor de einddatum van het contract, verwijdert u alle overnames uit de woning. 

Wilt u meer informatie?
In de folder van Van huuropzegging tot inleveren sleutel kunt u nalezen wat wij doen en wat we van u vragen. In deze folder vindt u ook de Richtlijnen voor het opleveren van de woning en de Prijzenlijst herstelkosten voor huurders.

‘De verhuizing is vlekkeloos verlopen. De medewerkers van Eemland Wonen hebben alle stappen goed uitgelegd.’