Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Voor het opzeggen van de huur gelden enkele regels.

Opzegtermijn
U mag uw huur op elke dag van de maand opzeggen. Houd daarbij rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. Komt uw huuropzegging bijvoorbeeld op 12 februari bij ons binnen, dan eindigt het huurcontract op 12 maart.

Altijd schriftelijk
U zegt de huur schriftelijk op. Dat kan met het huuropzeggingsformulier. Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op via info@eemlandwonen.nl. Wij vragen eventuele medehuurders het formulier ook te ondertekenen. Bedenk wel: uw huuropzegging is dan definitief!

Na overlijden
Wilt u het huurcontract opzeggen omdat de huurder overleden is? Gebruik dan het speciale huuropzeggingsformulier voor nabestaanden.Vul het in en stuur het formulier ondertekend naar ons op. Let op: voeg de akte van overlijden toe, zonder deze akte kunnen wij de huur niet stopzetten.

Bevestiging huuropzegging
Na ontvangst van het formulier gaat de opzegtermijn in. Wij sturen u hiervan een schriftelijke bevestiging. In deze bevestiging geven wij u naast informatie over de woningoplevering ook de datums van de voor- en eindopname. Om de oplevering voor u en voor ons goed te laten verlopen, kunt u in de folder ‘Van huuropzegging tot inleveren sleutel’ nalezen wat wij doen en wat we van u vragen.

‘De verhuizing is vlekkeloos verlopen. De medewerkers van Eemland Wonen hebben alle stappen goed uitgelegd.’