Huurachterstand

Woonlasten keren elke maand terug. Het is belangrijk dat de huur op tijd op onze rekening staat: vóór de eerste van de maand. Wanneer u niet of te laat betaalt, ontvangt u een herinnering per e-mail, sms of brief. Als de achterstand in de betalingen oploopt, krijgt u misschien te maken met een deurwaarder. Niet meteen, maar na enkele betalingsherinneringen wél. Zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen.

Betalen via iDEAL
Wanneer u niet of te laat betaalt, ontvangt u een bericht via e-mail of sms met daarin een betaallink. Heeft u geen e-mail dan ontvangt u een brief van ons. Met deze betaallink kunt u uw huur gemakkelijk via IDEAL betalen. In dit filmpje leggen wij uit hoe u uit hoe dit werkt: 

Betalingsproblemen
Zijn er omstandigheden waardoor u problemen heeft met het op tijd betalen van de huur? Dat kan iedereen overkomen. Het is vervelend als er daardoor huurachterstand ontstaat. Daarom is het erg belangrijk dat u snel contact met ons opneemt wanneer u om welke reden dan ook de huur niet kunt betalen. Hoe eerder wij u kunnen helpen, hoe beter.

Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing, bijvoorbeeld om de achterstallige huur in delen te betalen. 

Hulp
Soms zijn de problemen zo groot dat u meer baat heeft bij begeleiding door maatschappelijk werk of andere organisaties (zoals Pit Baarn). Wij kunnen u doorverwijzen naar de gemeente of andere organisaties die hulp bieden bij oplopende schulden.

Vragen
Heeft u nog vragen over het betalen via iDEAL? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via 035 548 50 50 of stuur een e-mail naar info@eemlandwonen.nl.  

 

‘Wegens mijn scheiding liep ik achter met de huur. Gelukkig kon ik een betalingsregeling afsluiten. Na een half jaar was alles weer normaal.’