A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Jan Steenlaan: feestelijk begin van een nieuwe buurt

Jan Steenlaan: feestelijk begin van een nieuwe buurt

Uit zichzelf zouden de omwonenden aan de Jan Steenlaan in Baarn misschien niet zomaar aanbellen bij de nieuwe appartementen en studio's voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar donderdag 10 januari stond de deur open. Bewoners, familie, omwonenden en betrokkenen bij de bouw vierden de afronding van het nieuwbouwproject met een officieel openingsfeest.

Aan de Jan Steenlaan hebben wij als Eemland Wonen 15 eengezinswoningen gebouwd plus een woongebouw voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar wonen cliënten van zorgorganisatie Amerpoort in 24 studio’s en negen appartementen. Op elke verdieping is er een gezamenlijke groepsruimte. Alle bewoners krijgen in meer of mindere mate begeleiding bij het dagelijks leven.

"Voor ons, Eemland Wonen, is de samenwerking met Amerpoort een manier om invulling te geven aan de maatschappelijke rol van de woningbouwcorporatie," vertelt bestuurder François Claessens van Eemland Wonen. "De duurzame nieuwbouwwoningen en het woonzorgcomplex laten zien waar wij voor staan: het samen realiseren van duurzame woningen voor al onze huurders in Baarn."

Voor de cliënten van Amerpoort is de Jan Steenlaan een mooie plek om te wonen, midden in de samenleving. "De nieuwbouw geeft 33 bewoners een eigen voordeur, een eigen douche, een eigen toilet. Op de oude locaties moesten veel bewoners dat delen. Een eigen plek betekent dat je meer toekomt aan je eigenheid," vertelt Edith Vos, clustermanager bij Amerpoort. Ze nodigde de aanwezige omwonenden uit om ook na de opening betrokken te blijven bij de buurt en bij de cliënten. Om dat te benadrukken, overhandigde Frank Simonis, bewoner bij Amerpoort, een houten sleutel aan meneer Ennahachi, die in de nieuwe huurwoningen woont. De sleutel is gemaakt bij de dagbesteding Binnenhof van Amerpoort in Baarn.


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media