A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Sonneveltflats worden ingepakt

Sonneveltflats worden ingepakt

Afgelopen zaterdag bleek dat bijna 80% van de huurders het voorstel voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de Sonneveltflats en daarbij behorende huurverhoging steunt. Eemland Wonen is blij dat zo’n groot deel van de bewoners het belang van de energiebesparende maatregelen inziet.

Begin oktober was Eemland Wonen gestart bewoners te vragen om in te stemmen met de energiebesparende maatregelen en de bijbehorende huurverhoging. Het behalen van de benodigde instemming betekent dat Eemland Wonen nu ruim 1 miljoen euro in energiebesparende maatregelen gaat investeren in de Sonneveltflats. Op zaterdagochtend waren medewerkers van Eemland Wonen en leden van de bewonerscommissie voor het laatst druk in de weer om de bewoners uit te leggen wat het voorstel ten aanzien van de energiebesparing en de huurverhoging precies inhield. Uiteindelijk bleek zaterdag dat al bijna 80% de voorgestelde huurverhoging had geaccepteerd. Volgens de wet wordt een huurverhogingsvoorstel als redelijk verondersteld bij een instemming van 70% van de huurders.

Het totale woonlastenplaatje van huur en energiekosten pakt, als het goed is, uiteindelijk dan ook voordelig uit voor de bewoners. De bewoners hebben ook een garantieverklaring gekregen van Eemland Wonen. Indien de voorgestelde huurverhoging hoger blijkt te zijn dan de gemiddelde vermindering van de gasrekening wordt het teveel betaalde bedrag aan de huurders terugbetaald en wordt de huur naar beneden bijgesteld. Eemland Wonen heeft er een rotsvast vertrouwen in dat dit niet nodig zal zijn.

Naast diverse energiebesparende maatregelen krijgen beide flats ook een nieuwe uitstraling. De entree en de aanzichten van de flats krijgen een behoorlijke make-over. Deze make-over zal straks zeker iedereen opvallen. De energiebesparende maatregelen en de make-over zorgen ervoor dat de flats beter voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De werkzaamheden beginnen naar verwachting al deze maand. Begin 2013 zijn beide flats voorzien van een nieuwe en tegelijkertijd warme jas.

Baarn, 9 november 2011


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media