A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Ingebruikname appartementencomplex Rengerswetering

Ingebruikname appartementencomplex Rengerswetering

Bunschoten is weer een sociaal appartementencomplex rijker. Om de ingebruikname van het complex te starten heeft wethouder Koops de eerste twee huurcontracten met de nieuwe bewoners van dit complex ondertekend. Een taak waarvoor hij voor deze gelegenheid gemandateerd werd door Eemland Wonen.

Het complex telt 19 tweekamer huurappartementen van € 597 en drie driekamerappartement van € 640. De appartementen zijn nagenoeg allemaal al toegewezen aan woningzoekenden. De nieuwe huurders komen deels uit Bunschoten of komen terug naar Bunschoten, omdat ze er vroeger gewoond hebben. Er zijn ook enkele appartementen toegewezen aan huurders zonder directe binding aan de gemeente. Het toewijzen van de woningen verliep erg soepel. Er waren veel kandidaten. Een signaal waaruit geconcludeerd kan worden dat er nog steeds een grote vraag naar kleine appartementen in de sociale huursector is.

Het complex is niet gasloos. De ontwikkelingen waren al te ver om dit nog door te voeren. Verder wordt wel voldaan aan de energiezuinige eisen van deze tijd waardoor de energiekosten voor de bewoners beperkt kunnen blijven. De drie wat grotere hoekappartementen zijn gekoppeld aan eigen zonnepanelen op het dak van het complex waardoor de elektrarekening voor de bewoners van deze appartementen nog gunstiger uit zal pakken. De algemene elektravoorziening van het gebouw is ook gekoppeld aan zonnepanelen. De kosten voor de 21 bewoners voor bijvoorbeeld de lift en de verlichting op de galerijen kan daardoor beperkt blijven.

Eemland Wonen heeft het complex niet in eigen beheer gebouwd maar aangekocht van De Bunte uit Ede. Aannemer firma Driesten is nu een jaar bezig met de bouw van dit complex. Er moeten nog wat kleine werkzaamheden worden uitgevoerd maar de appartementen zijn klaar voor bewoning.

Baarn, 28 juni 2018


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media