A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Baarn opent woonwenscaf voor n dag

Baarn opent ‘woonwenscafé’ voor één dag

Wat zijn de woonwensen van woningzoekenden die een woning van een sociale verhuurder willen huren? Daar wil Eemland Wonen graag meer over weten. Om die reden organiseert Eemland Wonen op zaterdag 10 februari een woonwenscafé voor woningzoekenden in de Laanstraat 26 te Baarn (het pand van de €oude€ apotheek). In dit zogenaamde café wordt ook informatie gegeven over onder meer de regels voor het kunnen huren van een sociale huurwoning.

De ideale huurwoning
“Om de beperkte bouwmogelijkheden in Baarn goed te benutten, vinden wij het belangrijk te weten wat woningzoekenden precies willen. De beste manier om dat te horen, is het hen gewoon te vragen,” vertelt Angela Bolk, organisator en medewerker van Eemland Wonen. Bij de gemeente Baarn staan ruim 2.500 woningzoekenden ingeschreven voor een huurwoning. Meer dan driekwart betreft een- of tweepersoonshuishoudens. Angela: “Wij gaan uitzoeken wat deze toekomstige bewoners wel en niet willen en wat zij belangrijk vinden. Daarbij willen we weten hoe hun ideale woning of appartement eruit komt te zien. Natuurlijk bestaan hier wel ideeën over en hiermee willen wij graag toetsen of we op de goede weg zitten. Zo kunnen nieuw te bouwen woningen goed of beter aansluiten bij wat woningzoekenden willen.” Dit ‘oor te luister’ leggen doet Eemland Wonen op 10 februari aanstaande van 13.00 tot 17.00 uur in de Laanstraat 26 te Baarn.

Voorbeeldplattegronden
In het ‘woonwenscafé’ word je uitgedaagd om aan te geven wat jij belangrijk vindt aan een woning. Aan de hand van drie uiteenlopende voorbeeldplattegronden zal de gastheer van het woonwenscafé, Kevin van den Berg, de dialoog aangaan met bezoekers. Mag het toilet op de badkamer of moet deze apart, ook als de huur hierdoor hoger wordt? Wil je één grote of liever twee kleine slaapkamers of wil je er juist drie en is dat dan wel betaalbaar? Deze en andere mogelijkheden komen aan de orde om snel duidelijk te krijgen welke plattegrond de voorkeur heeft en waarom. Hiervoor zal Van den Berg ook komende week al op pad gaan in het dorp om antwoorden op die vragen te verzamelen. In het café staan ook panelen met nieuwbouwprojecten waar Eemland Wonen mee bezig is. Enkele van deze plannen zitten nog in een voorbereidende fase. Het is dus nog niet zeker of al deze plannen uitgevoerd worden. Het tonen van deze plannen is ook een mogelijkheid om duidelijk te krijgen of de plannen aansluiten bij de wens van de woningzoekenden.

Recht op huurtoeslag?
Vooral als je nu nog moet starten op de woningmarkt en de sociale huurmarkt onvoldoende kent, is het belangrijk om je goed te laten informeren. Kom je wel in aanmerking voor een sociale huurwoning? En zo ja, tot welke huurprijs mag je een woning huren? De regels voor het (ver)huren van een sociale huurwoning zijn de laatste jaren behoorlijk veranderd. De overheid heeft ‘passend verhuren’ geïntroduceerd, waardoor er grenzen aan de mogelijkheden voor het huren van een sociale huurwoning zijn gesteld. “Op die zaterdag richten we een ruimte in om hierover vragen te stellen. Zaken als huurtoeslag, tijdelijke contracten roepen altijd meer vragen op en daarom is er een aparte ruimte waar je persoonlijke vragen kunt stellen,” vervolgt Angela. “Voor woningzoekenden en huurders met vragen, dus de ideale gelegenheid om even langs te komen in ons woonwenscafé!”

Baarn, 29 januari 2018


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media