A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Vrouw uit woning gezet wegens overlast

Vrouw uit woning gezet wegens overlast

Gisteren is een vrouw die een woning huurde van Eemland Wonen uit haar woning gezet. Zij en haar vriend veroorzaakten zoveel overlast dat Eemland Wonen aan de rechter heeft gevraagd om de huur te beƫindigen. De rechter deelde de mening van Eemland Wonen over de structureel aanwezige ontoelaatbare overlast en besloot begin augustus dat de vrouw uit de woning moest vertrekken.

Vanaf februari van dit jaar bestond de ernstig ontoelaatbare overlast. Er was overdag en ’s nachts veel lawaai door muziek, schreeuwen en bijvoorbeeld van een motorzaag. Bovendien werd er rommel achtergelaten op de galerij en liepen haar honden los en deden hun behoefte op de galerij. Eemland Wonen heeft vanaf het begin dat de overlast begon de vrouw gewaarschuwd. Ook de politie is meer dan eens aan de deur geweest, nadat de buren de politie belde. Er bleek daarnaast ook sprake te zijn van een gevaarlijke situatie in de woning. De vriend van de huurder had van de woning een soort werkplaats gemaakt, waarbij het elektra op een gevaarlijke wijze was aangelegd.

Tijdens de rechtszaak waren behalve Eemland Wonen ook de directe buren aanwezig. De vrouw zelf was niet aanwezig, wel haar bewindvoerder en haar advocaat. De rechter oordeelde dat het belang van de vrouw op behoud van de woning moest wijken voor het belang van Eemland Wonen om de andere huurders te vrijwaren van de structurele overlast.

De adjunct-directeur van Eemland Wonen, de heer Van den Boomgaard, gaf te kennen dat de vrouw en haar vriend het wel heel bont hadden gemaakt. Gelukkig waren de buren zo moedig om hun verhaal steeds te doen aan Eemland Wonen en de politie. “Je moet als verhuurder een heel dik en goed gedocumenteerd dossier hebben om een rechter ervan te overtuigen dat de situatie echt verschrikkelijk is voor de buren. Het was ook belangrijk bij deze rechtszaak dat de buren erbij waren. De rechter gaat echt niet over één nacht ijs. De huurbescherming is nu eenmaal in ons land heel erg sterk,” legt Van den Boomgaard uit,

Waar de vrouw na de ontruiming van de woning naar toe is gegaan weet Eemland Wonen niet. De verhuurder verwacht niet dat de vrouw of haar vriend binnenkort een woning zullen huren van Eemland Wonen.


Baarn, 30 augustus 2017


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media