A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Jongerencomplex De Oude Werf geopend

Jongerencomplex De Oude Werf geopend

Ondanks dat de laatste werkzaamheden aan het jongerencomplex De Oude Werf nog niet zijn afgerond, is op 16 januari de nieuwbouw feestelijk geopend door Tweede Kamerlid Carola Schouten (Christen Unie). Met het laten vallen van het doek werd de officiƫle naam (De Oude Werf) van het complex onthuld. Een naam die wordt ontleend aan de vroegere functie, de gemeentewerf, en tevens de huidige straatnaam.

De appartementen worden verhuurd aan jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 27 jaar met een nog geheel nieuwe contractvorm, een jongerencontract. Een contractvorm die door Carola Schouten met een initiatiefwet ‘tijdelijke huurcontracten’ met succes door de Staten Generaal is geloodst. De wet waar deze contractvorm onderdeel van is ging per 1 juli 2016 in werking.

De contractstermijn van de tijdelijke verhuur loopt af na een periode van vijf jaar. Dit zorgt ervoor dat het complex ook in de toekomst beschikbaar blijft voor jongeren. De nieuwe huurders dienen uiterlijk over vijf jaar te zijn doorgestroomd naar een andere woning. Voor de één zal dat weer een huurwoning zijn, al dan niet sociaal, en voor de ander een koopwoning.

In het bewonersblad Huurcontract van Eemland Wonen gaf de heer Oskamp, één van de toekomstige bewoners, aan dat het niet zo gemakkelijk is voor jongeren om aan een leuke, betaalbare woning te komen. Dat de huurcontracten maar voor vijf jaar worden afgesloten is voor hem geen probleem. Hij geeft aan dat hij die vijf jaar goed kan gebruiken om te sparen en om zich te oriënteren. In die periode zal er meer duidelijkheid komen over zijn professionele toekomst en zijn salaris. Hij is blij dat hij nu, als net afgestuurde in Game Design en Development, deze mogelijkheid heeft om al op zichzelf te gaan wonen.

Het voordeel van deze jongerencontracten is tweeledig. De appartementen blijven bij aanhoudende vraag naar jongerenwoningen ook in de toekomst goed beschikbaar voor deze doelgroep doordat de doorstroming is gegarandeerd. Daarnaast geldt voor nieuwe huurders dat hun oorspronkelijke inschrijfduur als woningzoekende voor een sociale huurwoning in Baarn behouden blijft bij het aangaan van een jongerencontract. Dit vergemakkelijkt de doorstroming voor de jongeren.

Baarn, 22 februari 2017


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media