A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Vernieuwing woningbezit Eemland Wonen

Vernieuwing woningbezit Eemland Wonen

Eemland Wonen blijft haar woningbezit vernieuwen. Na het herontwikkelen van een groot deel van het woningbezit in de Baarnse Vogelbuurt ligt er nu een herontwikkelingsplan voor sloop en nieuwbouw op de locatie van 24 seniorenwoningen gelegen tussen de Nolens- en de Troelstralaan. De woningen, van hetzelfde type als de woningen aan de Jan Steenlaan in Baarn, zijn verouderd en niet meer geschikt om te verhuren aan ouderen. Door de woningen te slopen, kunnen er nieuwe sociale huurwoningen gebouwd worden die ruimer, energiezuiniger, van betere kwaliteit en veiliger zijn.

De huidige bewoners van de woningen zijn op woensdag 14 september geïnformeerd door Eemland Wonen. Niet iedereen was gelukkig met de aankondiging dat men moet gaan verhuizen. Bewoners hebben een verhuistermijn van één jaar waarbij zij een volkshuisvestelijke urgentie hebben zodat ze met voorrang op andere woningzoekenden kunnen verhuizen naar een geschikte andere woning. Eemland Wonen beseft heel goed dat voor deze mensen een onzekere tijd aanbreekt en heeft een sociaal plan waarin staat beschreven wat Eemland Wonen doet om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.

De omwonenden van de locatie zijn donderdagavond geïnformeerd over de plannen. Het nieuwbouwplan bestaat uit 33 energiezuinige eengezinswoningen. Er komen twee verschillende woningtypes die in traditionele rijvorm worden gebouwd. Om het open karakter van de huidige locatie te behouden is ervoor gekozen om de woningen aan de Talmalaan geen eigen achtertuin te geven en om hier een brede strook van gemeenschappelijk groen te behouden.

Baarn, 16 september 2016


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media