A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Oude Werf steeds opnieuw beschikbaar voor jongeren

Oude Werf steeds opnieuw beschikbaar voor jongeren

Eemland Wonen is volop in de weer om 33 appartementen aan de Oude Werf te bouwen. De woningen komen beschikbaar voor jongeren.

Om de woningen ook in de toekomst beschikbaar te houden voor jongeren is besloten de woningen voor een periode van vijf jaar te verhuren aan jongeren tot achtentwintig jaar. Sinds 1 juli dit jaar is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk dat zelfstandige woonruimte voor een van tevoren vastgestelde periode kan worden verhuurd.

Nieuwe huurders weten dan dus al bij het tekenen van het huurcontract dat de woning voor een periode van maximaal vijf jaar beschikbaar zal zijn. Binnen die vijf jaar moet de huurder dus doorverhuizen naar een andere woning. In bijzondere gevallen kan besloten worden om het huurcontract nog twee jaar te verlengen.

Om ervoor te zorgen dat de huurders van deze woningen wel kunnen doorstromen naar een andere woning blijft de inschrijfduur van deze woningzoekenden ongewijzigd bestaan! Voor deze huurders geldt dat hun inschrijfduur niet komt te vervallen zodra zij de woning aan de Oude Werf accepteren. Hierdoor wordt ook de kans op een andere, grotere huurwoning op het moment dat dat nodig is vergroot. Nu een leuke woning om in te starten en binnen vijf jaar doorverhuizen naar een andere woning waarbij een nieuwe levensfase, al dan niet met een partner en kinderen, kan ingaan. De woning aan de Oude Werf komt dan weer vrij voor een nieuwe starter waarvoor dezelfde regel geldt. Voor starters is dit een mooie mogelijkheid om zelfstandig te gaan wonen met behoud van inschrijfduur waardoor een beter perspectief bestaat om binnen de termijn van vijf jaar door te stromen naar een andere woning.

Eemland Wonen zal de woningen vanaf ongeveer half september aanbieden via de Woonmarkt.

Baarn, 25 augustus 2016


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media