A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Recente brand Kemphaanstraat in Baarn versnelt sloopplannen Eemland Wonen

Recente brand Kemphaanstraat in Baarn versnelt sloopplannen Eemland Wonen

In de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei is er brand geweest in één van de dichtgeplankte woningen aan de Kemphaanstraat in Baarn. In een brief van 24 mei, van de gemeente Baarn en Eemland Wonen, werden de omwonenden geïnformeerd over de gevolgen van deze brand.

Eerder werd, naar aanleiding van een ingediend bezwaarschrift over de sloopplannen, afgesproken de sloop- en nieuwbouwplannen zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Door de brandstichting bij de leegstaande woningen is volgens de gemeente en de woningstichting een nieuwe situatie ontstaan. In het belang van de veiligheid van de omwonenden is in een overleg tussen wethouder P. Laseur van de gemeente Baarn en directeur H. van der Velden van Eemland Wonen besloten de zes woningen aan de Kemphaanstraat alsnog vervroegd te slopen.

Het onderzoekbureau Arcadis heeft onderzocht of er geen flora of fauna in het blok woningen aanwezig is, waarvoor de sloop uitgesteld zou moeten worden. Zij hebben gerapporteerd dat dit niet het geval is. Er nestelen momenteel ook geen vleermuizen of gierzwaluwen in de woningen.

Het braakliggende terrein wordt tot aanvang nieuwbouw ingevuld als groenvoorziening. Eemland Wonen staat open voor suggesties om de leefbaarheid ter plaatse van het nieuwe braakliggende terrein op peil te houden.

Om te zorgen dat zo snel mogelijk begonnen kan worden met de nieuwbouw van het geplande Parkgebouw wordt de bestemmingsplanprocedure, waar mogelijk, door de gemeente versneld.

Baarn, 25 mei 2011


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media