A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Bedreigen personeel Eemland Wonen is onacceptabel

Bedreigen personeel Eemland Wonen is onacceptabel

De Baarnse woningcorporatie Eemland Wonen heeft van twee huurders excuses geëist, omdat zij op Facebook personeelsleden hebben bedreigd. Ook zal de organisatie aangifte doen bij de politie in verband met deze bedreigingen.

De gemoederen van een aantal Baarnaars liep deze week hoog op toen Eemland Wonen een vonnis van de kantonrechter voor ontruiming van een woning liet uitvoeren door de deurwaarder. De avond voor de ontruiming en op de dag zelf, leverde een groep mensen via diverse sociale media waaronder Facebook ongezouten kritiek op de grootste verhuurder in Baarn. Enkele Baarnaars, die een woning van Eemland Wonen huren, hebben bedreigingen geuit richting het personeel. De corporatie accepteert dit niet. Zij wordt daarin gesteund door het Ministerie van Sociale Zaken, dat juist ook voor de sector woningcorporaties toezicht erop houdt dat de woningcorporaties protocollen hanteren om de veiligheid van medewerkers te borgen. Dat huurders of woningzoekenden kwaad zijn omdat Eemland Wonen bepaalde beslissingen neemt begrijpt Eemland Wonen, maar verbaal en fysiek geweld tegen medewerkers die hun werk doen, wordt niet getolereerd.

Bovendien accepteert Eemland Wonen niet dat de privacy van haar medewerkers wordt geschonden. De afdeling van de SP in Baarn heeft op de site van de SP deze week de naam van een medewerker geplaatst. De voorzitter van de SP-afdeling doet het voorkomen of dat deze medewerker zelfstandig over kwesties als ontruimingen beslist. “Onacceptabel”, zegt de advocaat van Eemland Wonen, mr. Arnold, ”deze werknemer doet haar werk in opdracht van de directie. Het kan dan niet zo zijn dat een politieke partij de privacy van een medewerker te grabbel gooit op het internet. ”De corporatie heeft daarom brieven gestuurd naar de voorzitter van de afdeling Baarn van de SP, naar het partijbureau in Amersfoort en naar een lid van de SP in de Tweede Kamer. Eemland Wonen heeft uitdrukkelijk om een reactie gevraagd over de privacyschending.

Maandagavond 7 juli worden de gemeentefracties van Baarn door Eemland Wonen voorgelicht over het incassobeleid dat de verhuurder voert. Daarnaast is het Tweede Kamerlid van de SP uitgenodigd voor een gesprek over het betreffende incassobeleid van de corporatie, waarin ook de visie van de SP aan de orde kan komen over hoe woningcorporaties in de praktijk met huurachterstanden zouden kunnen omgaan.

Baarn, 7 juli 2014


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media