A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Eengezinswoningen Eemland Wonen ook op glasvezel

Eengezinswoningen Eemland Wonen ook op glasvezel

Eemland Wonen vindt het een goede zaak dat er glasvezel komt in Baarn. Door de aanleg van glasvezel in de woningen wordt de keuzevrijheid wat voor abonnement afgesloten kan worden voor tv, internet en telefonie groter. Naast de huidige abonnementen via kabel of ADSL kan dan ook gekozen worden voor providers die abonnementen aanbieden via glasvezel.

Eemland Wonen heeft voor al haar eengezinswoningen toestemming tot plaatsing van de glasvezelaansluiting verleend. Ook als er geen glasvezelabonnement wordt afgesloten door de huidige huurder mag er een glasvezelaansluiting tot in de woning worden geplaatst. ‘We gaan ervan uit dat de huidige huurders het toekomstige belang van de aanleg van een glasvezelaansluiting zien’, aldus de heer F. van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen. ‘De aanleg van de glasvezelaansluiting kost nu niets, behalve natuurlijk een moment tijd van de huurder. Wel is het zo dat de huidige huurder leidend is in de werkelijke plaatsing.’ 

‘Als de woning in de toekomst alsnog dient te worden aangesloten op glasvezel dan zijn de kosten van de aansluiting voor de huurder’, geeft de heer Van den Boomgaard aan, Eemland Wonen betaalt niet mee aan de plaatsing van een glasvezelaansluiting. ‘Kiest de huurder nu niet zelf voor een glasvezelabonnement dan is het dus in het belang van de toekomstige huurders als de huidige huurder nu toch zijn of haar medewerking verleent voor het installeren van de aansluiting in de woning.’

Over de plaatsing van glasvezel bij stapelbouwcomplexen is nog geen standpunt ingenomen door Eemland Wonen. Hier ligt de aanleg iets complexer. De aanleg kan hier alleen plaatsvinden als alle huurders in het betreffende complex hun medewerking verlenen.

Hoe gaat de aanleg?
De aanleg van het glasvezelnetwerk bestaat uit twee stappen: het graafwerk buiten de woning en de afzonderlijke huisaansluitingen. De aannemer Fiber4all legt in opdracht van Reggefiber het netwerk aan. Alle medewerkers van de aannemer kunnen zich legitimeren en er is altijd een voorman aanwezig in de straat waar men bezig is.

Wanneer is welke woning aan de beurt?
Via de postcodecheck op de website van Reggefiber kunnen huurders volgen wanneer hun woning ongeveer aan de beurt is. Ook staan de medewerkers van de glasvezelwinkel aan de Laanstraat 91 in Baarn klaar om huurders persoonlijk te adviseren over glasvezel. Zodra een woning wordt bereikt, ontvangen huurders tijdig bericht van Reggefiber.

Vragen over glasvezel?
Eemland Wonen kan zelf geen vragen over de aanleg van de glasvezel beantwoorden. Op de website van Reggefiber zijn antwoorden op veelgestelde vragen in uw woonplaats te vinden. De website van Reggefiber is makkelijk te vinden via de
postcodecheck van Reggefiber.

Voor overige vragen en opmerkingen kunt u het contactformuliervan Reggefiber gebruiken, bellen met Reggefiber op telefoonnummer 0548 - 728113 of langskomen in de glasvezelwinkel aan de Laanstraat 91 in Baarn (openingstijden maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur) of kijk op www.eindelijkglasvezel.nl/baarn.

eemlandwonen afbeelding

 

 

Baarn, 28 april 2014


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media