A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Camera’s in Sonneveltflats

Camera’s in Sonneveltflats

Woningcorporatie Eemland Wonen uit Baarn plaatst op 2 december camera’s in de twee Sonneveltflats. Met de camerabewaking hoopt Eemland Wonen de overlast en het vandalisme in en om de flatgebouwen van de Sonneveltflats een halt toe te roepen.

‘Natuurlijk is dit een maatregel die je als corporatie liever niet neemt’, geeft de heer Van den Boomgaard, adjunct directeur van Eemland Wonen aan. ‘Er is echter al meerdere malen contact geweest met diverse bewoners over het probleem en ook met de bewonerscommissie is gesproken over de situatie in de flats. Er was een stille hoop dat na het opknappen van de flats de overlast en het vandalisme op zou houden. Dit blijkt echter niet het geval. Er is nagedacht over meerdere mogelijkheden om de overlast en het vandalisme aan te pakken. Het resultaat van die besprekingen is het ophangen van de camera’s’.

Op de vraag of het juridisch wel mag om camera’s op te hangen wordt aangegeven door de heer Van den Boomgaard dat dit natuurlijk is uitgezocht. Het is toegestaan om camera’s op te hangen ter beveiliging van een woning of een flat. Een voorwaarde is dat het cameratoezicht kenbaar wordt gemaakt en dat op een bord of sticker wordt vermeld dat er sprake is van cameratoezicht. Eemland Wonen heeft alle bewoners over de camerabewaking geïnformeerd met een brief en in de hal van de flats komt een bord te hangen voor bezoekers van de flat dat er gebruik wordt gemaakt van camerabewaking.

Baarn, 27 november 2013


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media