A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Themabijeenkomst ‘Wonen in Baarn’

Themabijeenkomst ‘Wonen in Baarn’

De Huurdersraad Eemland en stichting Eemland Wonen organiseren op 7 november een themabijeenkomst ‘Wonen in Baarn’. Tijdens deze bijeenkomst worden afwisselend door mevrouw P. Laseur, wethouder Gemeente Baarn, en de heer H. van der Velden, directeur Eemland Wonen, prikkelende stellingen over ‘Wonen in Baarn’ van commentaar voorzien. Stellingen waarover gediscussieerd kan worden, waarbij alle inwoners van Baarn en alle andere belangstellenden worden uitgenodigd mee te doen.

De vijf stellingen die aan de orde komen zijn divers en prikkelend. Mevrouw Laseur introduceert de stellingen: ‘Er zijn in Baarn geen leefbaarheidsproblemen’ en ‘Baarn vergrijst, we bouwen alleen nog voor ouderen’. Prikkelende stellingen die uitnodigen tot discussie. De heer Van der Velden zorgt voor de introductie van de twee stellingen: ‘Lang leve de marktwerking, de crisis op de woningmarkt lost zich vanzelf op’ en ‘Een grote zorg is de groep mensen die tussen de € 33.000,- en € 44.000,- per jaar verdienen’. De vijfde en laatste stelling gaat over de financiering van nieuwe projecten. Om nieuwe projecten te financieren zullen corporaties naar andere dan traditionele wegen moeten zoeken. Deze laatste stelling wordt geïntroduceerd door mevrouw T. Booi, adviseur wonen en stedelijke ontwikkeling bij adviesbureau ORKA.

‘Er is gekozen voor deze stellingen, die in samenwerking met de Huurdersraad Eemland zijn opgesteld, omdat de verwachting is dat de meeste mensen hier wel een mening over hebben’, geeft de heer Van der Velden aan. ‘We hopen op een levendige discussie waarbij inwoners van Baarn en andere belangstellenden de mogelijkheid hebben om hun mening kenbaar te maken’. Mevrouw L. Verbunt, voorzitter van het bestuur van de Huurdersraad benadrukt dat alle inwoners van Baarn en andere belangstellenden van harte uitgenodigd zijn op de themabijeenkomst. ‘Hoe meer mensen er komen hoe levendiger de discussie kan worden’, geeft mevrouw Verbunt aan.

De themabijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 7 november in Theater De Speeldoos aan de Rembrandtlaan 35 in Baarn. De Speeldoos gaat om 19.30 uur open, de themabijeenkomst zelf start om 20.00 uur. Na afloop, rond 22.00 uur, is er in de foyer van De Speeldoos, nog gelegenheid om met een drankje in de hand met elkaar door te praten.

Baarn, 31 oktober 2013


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media