A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Hoogste punt Parkgebouw in Baarn bereikt

Hoogste punt Parkgebouw in Baarn bereikt

Het begint al een traditie te worden dat de bouwvakkers bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw door Eemland Wonen getrakteerd worden op een lunch. Dinsdag 21 mei ontvingen de bouwvakkers van Slingerland Bouw een lunch om het hoogste punt te vieren. Alle zeilen worden bijgezet om de woningen in het Parkgebouw nog dit jaar te verhuren.

Hans van der Velden, directeur van Eemland Wonen, geeft aan dat ondanks het tegenvallende weer de bouw vordert. In oktober 2012 werd de start bouw gevierd met het oplaten van een aantal duiven en nu is het hoogste punt van het vier bouwlagen tellende Parkgebouw al bereikt. Hans van der Velden geeft aan dat het kritisch wordt of het verhuren van de woningen dit jaar nog gaat lukken. Natuurlijk wordt door de aannemer Slingerland Bouw hard doorgewerkt om tijdig klaar te zijn. Het wordt nog een spannende periode.

Het Parkgebouw bestaat uit vier woongroepen voor 32 bewoners van zorgverlener Amaris Schoonoord. Op de eerste, tweede en derde verdieping komen in totaal nog 31 ruime appartementen voor huishoudens met een zorgindicatie. Al deze appartementen zijn rolstoelgeschikt en door de aanwezigheid van zorgverlener Amaris Schoonoord is het inkopen van zorg door de bewoners snel te regelen. Dit betekent overigens niet dat er sprake is van verplichte inkoop bij Amaris Schoonoord. Bewoners zijn er vrij in om een andere zorgverlener te kiezen.

De heer Van der Velden geeft aan dat Eemland Wonen er geen problemen mee heeft om ook huishoudens van buiten Baarn, die een zorgindicatie hebben, te huisvesten in het Parkgebouw. De voorkeur gaat primair uit naar huishoudens met een zorgindicatie, ongeacht waar zij vandaan komen.

Huishoudens die interesse hebben om in het Parkgebouw te gaan wonen dienen zich wel als woningzoekende te registreren bij de gemeente Baarn. Er zijn diverse groepen huishoudens die vallen onder de noemer vrijheid van vestiging. De groep huishoudens die met de VUT of gepensioneerd zijn vallen hier bijvoorbeeld onder. Er hoeft in die gevallen geen sprake te zijn van binding met de gemeente Baarn om ingeschreven te worden als woningzoekende.

Baarn, 21 mei 2013


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media