A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Informatiemarkt vernieuwde Schaepmanlaanflats

Informatiemarkt vernieuwde Schaepmanlaanflats

Eemland Wonen organiseert op vrijdag 17 mei een informatiemarkt over de vernieuwde sociale huurwoningen in de Schaepmanlaanflats in Baarn. Tijdens deze informatiemarkt is het mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken en om huurtoeslagberekeningen te laten maken.

Eerste woningen deze week geadverteerd
Op de informatiemarkt is het mogelijk om een indruk te krijgen van de verschillende woningtypes in de vernieuwde Schaepmanlaanflats. De eerste woningen worden deze week al geadverteerd in de Woonmarkt van de gemeente Baarn. Op de informatiemarkt geeft Eemland Wonen belangstellenden uitleg over de verschillende woningtypes, huurprijzen en servicekosten. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de te verwachten energielasten.

Energieklasse en woonlasten
De flats hebben een ware metamorfose ondergaan. Zowel de buitenkant als de binnenkant is vernieuwd. Op de flats is een extra woonlaag van 5 appartementen per flat geplaatst en er zijn een aantal garages omgebouwd tot extra woonruimte. De flats krijgen een geheel nieuwe entreepartij waar ook een lift aanwezig is. Bij het vernieuwen van de flats is ook aandacht besteed aan het creëren van goede, geïsoleerde woningen. Hadden de woningen voor de vernieuwing nog een energielabel F, met de vernieuwing is het energielabel straks minimaal B(eter). Deze forse verbetering van het energielabel betekent dat een lagere energierekening kan worden verkregen.
Bij nieuwe of vernieuwde woningen is het belangrijk om niet meer alleen naar de huurprijs van een woning te kijken. De huurprijs alleen geeft tegenwoordig geen goed beeld van de woonlasten. Huurprijs, eventuele huurtoeslag en energielasten samen geven een beter beeld van de betaalbaarheid van nieuwe woningen.

Proefberekening woonlasten
Voor wie vrijdag de inkomensgegevens meeneemt is het mogelijk om een proefberekening te laten maken van de woonlasten. Aan de hand van de inkomensgegevens kan berekend worden of men in aanmerking komt voor huurtoeslag voor de woningen en er zijn aannames over het gasverbruik voor de verwarming. Daarmee kan Eemland Wonen belangstellenden duiden wat de maandelijkse woonlasten zijn.

De informatiemarkt over de flats van de Schaepmanlaan vindt plaats op vrijdag 17 mei van 16.30 tot 19.30 uur in het kantoor van Eemland Wonen aan de De Geerenweg 4 te Baarn.

Baarn, 13 mei 2013


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media