A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Informatiemarkt nieuwbouw Lepelaar- en Reigerstraat

Informatiemarkt nieuwbouw Lepelaar- en Reigerstraat

Eemland Wonen organiseert op zaterdag 13 april een informatiemarkt over de nieuwbouwwoningen in de Lepelaarstraat en Reigerstraat in Baarn. Tijdens deze informatiemarkt is het mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de goede energiehuishouding van de woningen en over ‘passief wonen’. Er is ook een stand ingericht waar het mogelijk is om huurtoeslagberekeningen te laten maken.

De heer Van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen, geeft aan dat ruim 70 sociale huurwoningen in de Woonmarkt geadverteerd gaan worden. De woningen worden niet allemaal tegelijk geadverteerd. Niet alleen dit project wordt binnenkort opgeleverd, ook de woningen in de flats aan de Schaepmanlaan worden dit jaar weer verhuurd. In de komende edities van de Woonmarkt verschijnt steeds een deel van de nieuw te verhuren woningen.

Eerste woningen in juni verhuurd
Op de informatiemarkt is het mogelijk om een indruk te krijgen van alle woningen en woningtypes die in de Lepelaarstraat en Reigerstraat komen. Zo kunnen belangstellenden zich tijdig voorbereiden op alle woningen die hier komen en een keuze maken naar welk woningtype de voorkeur uit gaat. Door de diversiteit aan woningtypes is er voor iedere doelgroep wel een passend type. Jongeren, mindervaliden, ouderen en gezinnen, aan al deze groepen is gedacht bij het ontwerpen van de woningtypes. Diverse medewerkers van Eemland Wonen zijn op de informatiemarkt aanwezig om uitleg te geven over de verschillende woningtypes.

Fors ingezet op energiebesparing
In de woningen zijn, met het oog op de steeds verder stijgende gasprijs, veel energiebesparende maatregelen getroffen. De energierekening van de woningen is hierdoor straks veel lager dan van oudere woningen met een vergelijkbare vloeroppervlakte. Aannemer Vastbouw geeft op de informatiemarkt uitleg over de toegepaste energiebesparende maatregelen. Het is zelfs mogelijk om een demonstratiemodel te zien van een warmtewisselaar die in alle woningen aanwezig is. Hoe ziet dit apparaat er van binnen uit en wat doet het apparaat precies. In een korte film, die doorlopend wordt getoond, wordt antwoord gegeven op een aantal veelvoorkomende bewonersvragen over de energiebesparende maatregelen en specifiek over het wonen in een ‘passief wonen’ huis. Wat is het verschil tussen een ‘passief wonen’ huis en een andere nieuwbouwwoning. Om een maximaal energierendement te halen uit alle toegepaste bouwkundige en installatietechnische snufjes, moet deze nieuwe technologie wel goed gebruikt worden.

Woonlasten
“Bij nieuwbouw is de huurprijs altijd hoger dan bij bestaande woningen”, stelt Van den Boomgaard, “maar we kijken niet alleen meer naar de huurprijs. De prijzen van gas en elektriciteit zijn de laatste 20 jaar veel sterker gestegen dan de huren. We spreken daarom over woonlasten. Door de lagere energielasten en een eventuele toekenning van huurtoeslag zijn de woningen ook voor huishoudens met een lager inkomen financieel bereikbaar”.
Speciaal voor de informatiemarkt is een aantal proefberekeningen gemaakt voor verschillende inkomenssituaties. Op de open dag is het mogelijk om ter plekke een proefberekening van de huurtoeslag te laten maken. Hiervoor is het wel nodig om de eigen inkomensgegevens mee te nemen. Als daarnaast ook gegevens worden meegenomen van de huidige huur, eventuele huurtoeslag en energielasten kan zelfs gekeken worden naar het totale woonlastenplaatje van de huidige woning en de eventuele gewenste nieuwe woning.

Ook voor middeninkomens
Een deel van de woningen wordt door Eemland Wonen vrijgesteld van de maximale inkomensgrens van € 34.229,- die in Nederland inmiddels geldt voor het huren van een sociale huurwoning. Ook huishoudens met een hoger inkomen dan € 34.229,- kunnen hierdoor reageren op de woningen. De informatiemarkt is dus voor alle huishoudens in Baarn, ongeacht huishoudenstype en inkomen, die interesse hebben in of nieuwsgierig zijn naar de nieuwe woningen in de Lepelaarstraat en Reigerstraat.

De informatiemarkt over de binnenkort te adverteren woningen in de Lepelaarstraat en Reigerstraat vindt plaats op zaterdag 13 april van 11.00 tot 14.00 uur in het gebouw van Speeltuin Oosterkwartier aan de Dahliastraat 16 in Baarn.

Baarn, 8 april 2013


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media