A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Start bouw De Oude Pastorie in Huizen

Start bouw De Oude Pastorie in Huizen

De verbouw van de Oude Pastorie in Huizen en de aansluitende nieuwbouw is formeel gestart. Na een speech van de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen, is door de zorgondernemers Bram en Linda de Haan samen met Jarcine Spaander en Anita Schimmel van de King Arthur Groep symbolisch een deel van de fundering gemetseld. Bram en Linda zien er naar uit dat de eerste bewoners in het voorjaar van 2014 hun intrek in de nieuwbouw nemen. De voorbereiding heeft langer geduurd dan verwacht maar alle betrokken partijen geven aan dat er nu een woonzorgproject voor dementerende ouderen wordt gerealiseerd waar Huizen trots op kan zijn.

In 2008 werd bekend dat De Hervormde Gemeente in Huizen een nieuwe bestemming zocht voor De Oude Pastorie in Huizen. De King Arthur Groep uit Amersfoort, gespecialiseerd in kleinschalige projecten voor mensen met dementie, diende een plan in om in De Oude Pastorie en de omliggende tuin een woonzorgproject voor dementerende ouderen te realiseren. Woningcorporatie Eemland Wonen bleek al snel bereidt het plan verder uit te werken en als verhuurder op te treden. Bram en Linda de Haan werken als zorgondernemers van De Oude Pastorie samen met de King Arthur Groep.

Dat het allemaal lang heeft geduurd voordat met de bouw is gestart komt door de unieke locatie van dit project. Alle partijen zochten steeds naar de meest optimale mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het karakter van de Oude Pastorie en de besloten tuin zoveel mogelijk behouden zouden blijven. Hierbij was er soms sprake van een spanningsveld tussen het bewaren van het unieke karakter van de omgeving en de noodzaak van goede huisvesting voor de doelgroep. De heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen geeft aan dat met de huidige plannen het optimum bereikt is, het realiseren van een plek waar het straks heerlijk vertoeven is voor de bewoners, hun naasten, omwonenden en andere dorpsgenoten.

Meer informatie over dit project vindt u op de website www.oudepastoriehuizen.nl.


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media