A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Eerste steen Parkgebouw onthuld

Eerste steen Parkgebouw onthuld

Met het onthullen van de eerste steen door de heren P. Perier en J. van Gurp is op 25 oktober het feestelijk startsein gegeven voor de bouw van het Parkgebouw in Baarn. De naam van beider heren is op de eerste steen vereeuwigd. De heer Perier, met 100 jaar de oudste bewoner van Schoonoord en tevens oud-bewoner van de Vogelbuurt. De heer Van Gurp als voormalig directeur van Schoonoord, thans onderdeel van Zorggroep Amaris en indertijd initiatiefnemer van de samenwerking met Eemland Wonen.

Op de begane grond van het gebouw komen vier groepswoningen voor Amaris Schoonoord. Per groepswoning wordt straks aan acht dementerende bewoners huisvesting, welzijn en zorg geboden. Het initiatief om een deel van het Parkgebouw te huren komt van de heer Van Gurp, voormalig bestuurder van Amaris Schoonoord. In zijn toespraak stond de heer Van Gurp stil bij het begin van de samenwerking met woningstichting Eemland Wonen. De indeling van de begane grond is door de vroegtijdige samenwerking met Amaris Schoonoord helemaal afgestemd op de wens tot kleinschalig wonen voor de toekomstige bewoners.

De heer Van der Velden, directeur van woningstichting Eemland Wonen, is verheugd met de start van de bouwwerkzaamheden van het Parkgebouw. “Het is een mooie combinatie van wonen en zorg. Ik kijk nu al uit naar het moment dat het Parkgebouw in gebruik wordt genomen”, aldus de heer Van der Velden. De realisatie van het Parkgebouw vormt een belangrijke toevoeging voor de Vogelbuurt en voor de doelgroep zorggeïndiceerde ouderen in Baarn. De heer Van der Velden hoopt met de verhuur van de 31 appartementen die boven het gedeelte voor Schoonoord komen de doorstroming op de Baarnse woningmarkt te bevorderen. Deze doorstroming is belangrijk voor de startende gezinnen in Baarn omdat de woningmarkt door verschillende overheidsmaatregelen behoorlijk op slot zit, waardoor het voor startende gezinnen moeilijk is om aan betaalbare huisvesting te komen.

Onderschrift bij foto:
De heren Perier en Van Gurp onthullen de eerste steen

Baarn, 25 oktober 2012


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media