A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Duiven markeren symbolische start nieuwbouw Lepelaarstraat en Reigerstraat

Duiven markeren symbolische start nieuwbouw Lepelaarstraat en Reigerstraat

Op 25 oktober is met het loslaten van enkele duiven door wethouder P. Laseur en de heer G. van Paridon, lid van de huurdersraad van Eemland Wonen, het startsein gegeven voor de nieuwbouw in de Lepelaarstraat en de Reigerstraat in Baarn.

Nadat de bouwlocatie jarenlang braak heeft gelegen is het met recht een feestelijk moment dat de bouw nu start gaf de heer Van der Velden, directeur van woningstichting Eemland Wonen in zijn toespraak aan. Met de bouw van 23 eengezinswoningen, 18 rolstoeltoegankelijke appartementen, 15 rolstoeldoorgankelijke benedenwoningen en 19 kleinere appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens in de Lepelaarstraat en Reigerstraat voorziet deze nieuwbouw in huisvesting voor verschillende groepen bewoners. Jongeren, gezinnen, senioren en mindervaliden hebben er na de bouw een extra locatie bij waar men kan gaan wonen. De huurprijzen van deze woningen vallen op enkele na allemaal in het betaalbare segment.

De woningen worden vanaf het tweede kwartaal van 2013 in segmenten aangeboden in de Woonmarkt van de gemeente. De kandidaat-huurders moeten na het toekennen van een woning nog wel een tijd wachten voordat men de sleutels krijgt uitgereikt. De heer Van der Velden verwacht echter geen problemen. “Men wordt in de advertentie geïnformeerd wanneer de woningen ongeveer gereed zijn. Het voordeel is dat men de tijd heeft om alvast rustig na te denken over inrichting en stoffering van de toekomstige woning. Een luxe die kandidaat-huurders van bestaande woningen veel minder hebben”. Verwacht wordt dat de laatste woningen voor het einde van 2013 worden opgeleverd.

Tijdens de festiviteiten voor de start bouw werd de heer Van der Velden verrast door de uitreiking van een Certificaat PassiefBouwen voor de nieuwbouwwoningen door de heer H. Nollens van de Stichting Passief Bouwen en de heer H. Nijman van Vastbouw. De heer Van der Velden gaf aan trots te zijn op deze certificering die een opsteker betekent in het streven naar duurzaamheid van het onroerend goed van Eemland Wonen.

Onderschrift bij foto:
Wethouder Petra Laseur en de heer Gert van Paridon laten de duiven los.

Baarn, 25 oktober 2012


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media