A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Wethouder onder de indruk van vernieuwing Sonneveltflats

Wethouder onder de indruk van vernieuwing Sonneveltflats

De Baarnse wethouder van milieu, de heer Jan Baerends (CDA), bracht gisteren een werkbezoek aan de Sonneveltflats. Hij liet zich informeren door Eemland Wonen over de energiebesparende maatregelen die aan beide flats worden uitgevoerd.

Frits van den Boomgaard, adjunct-directeur, lichtte toe dat er hard aan getrokken is om de bewoners in te laten stemmen met de energiebesparende maatregelen. Door de goede samenwerking met de actieve bewonerscommissie van de Sonneveltflats is het gelukt om ruim voldoende instemming te behalen. De bewoners bleken bereid voor de energiebesparende maatregelen een huurverhoging te gaan betalen. Ze hebben hierbij wel de garantie gekregen dat de besparing op de gasrekening groter is dan de huurverhoging.

Vanuit zijn gemeentelijke verantwoordelijkheid was de wethouder in het bijzonder geïnteresseerd naar de besparing van de uitstoot van CO2. Eemland Wonen verwacht dat jaarlijks ongeveer 73.000 m3 minder gas verbruikt gaat worden door de 136 huishoudens. Dat levert per jaar een verminderde uitstoot van 130.000 kilo CO2.

Tijdens de rondleiding zag de wethouder ook dat beide flats rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. De Baarnse bestuurder concludeerde dat “het een geslaagd project is”.

Voor Eemland Wonen is dit het eerste project in de woningvoorraad dat, zoals Frits van den Boomgaard, zei “vergroend wordt”. Momenteel onderzoekt Eemland Wonen of ook bij planmatig onderhoud van eengezinswoningen energiebesparende maatregelen getroffen kunnen worden. Dit kan alleen doorgaan als bewoners enthousiast zijn of worden en instemmen met een geringe huurverhoging voor energiebesparende maatregelen.

Baarn, 26 april 2012


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media