A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Overeenkomsten Parkgebouw en Lepelaarstraat/Reigerstraat ondertekend

Overeenkomsten Parkgebouw en Lepelaarstraat/Reigerstraat ondertekend

De realisatieovereenkomsten voor de nieuwbouwplannen van het Parkgebouw en de Lepelaar- en Reigerstraat zijn een feit. Op woensdag 5 september ondertekenden Eemland Wonen en de gemeente Baarn twee realisatieovereenkomsten. Een dubbel startschot om op 25 oktober 2012 te kunnen beginnen met het bouwen van het Parkgebouw en de nieuwbouwwoningen aan de Lepelaarstraat en Reigerstraat.

Verantwoordelijk wethouder Petra Laseur over het Parkgebouw: "Ik ben erg blij met dit plan. Ook in Baarn zijn woningen nodig voor mensen met een bepaalde zorgbehoefte. Het Parkgebouw voorziet in 32 wooneenheden voor dementerende ouderen, die door Eemland Wonen worden verhuurd aan Amaris Schoonoord en 31 woningen voor mensen met zorg die zelfstandig in het complex wonen."  Bij de ontwikkeling van het Parkgebouw zijn de buurtbewoners nauw betrokken geweest. Zij hebben meegedacht over parkeren, vormgeving van het gebouw en het gebruik in relatie tot de omgeving.

Het huidige plan van de Lepelaarstaat en de Reigerstraat voorziet in 23 grondgebonden eengezinswoningen, 15 rolstoeldoorgankelijke woningen, 19 etagewoningen en 18 seniorenwoningen. Met de bouw van deze woningen komen er 72 sociale huurwoningen en drie vrijesectorwoningen bij in Baarn. Directeur Hans van der Velden, van Eemland Wonen, is verheugd dat gestart kan worden met de bouw. “Met de bouw van de 75 woningen in de Lepelaarstraat en Reigerstraat wordt het huursegment in Baarn weer aangevuld. Woningen die naar verwachting aan het einde van 2013 verhuurd kunnen worden”.

Baarn, 5 september 2012


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media