A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht > Baarns eerste woningbouwcomplex met WKO

Baarns eerste woningbouwcomplex met WKO

Vanuit de ambitie van Eemland Wonen op het gebied van duurzaam ontwikkelen wordt het appartementencomplex De Zilvervloot aan de Piet Heinlaan voorzien van een systeem van warmte-koudeopslag (WKO). Dit is het eerste woningbouwcomplex in Baarn waar gebruik wordt gemaakt van deze duurzame energiebron.

Warmte-koudeopslag is een duurzame energiebron waarbij warmte en koude worden opgeslagen in een waterlaag diep in de grond. ’s Zomers wordt warm water opgeslagen, dat in de winter voor verwarming wordt gebruikt. In de winter gaat er afgekoeld water in de bodem, dat vervolgens in de zomer als koeling wordt gebruikt. Door gebruik te maken van deze warmte-koudeopslag in de grond gecombineerd met zonnecollectoren op het dak kan een behoorlijke besparing op CO2 uitstoot worden gerealiseerd.

Om ervoor te zorgen dat de levering van verwarming en koeling aan de bewoners en het beheer van de WKO-installatie goed is geregeld heeft Eemland Wonen een energieleveringsovereenkomst afgesloten met ZONEnergie. De heer Van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen heeft vertrouwen in de samenwerking met ZONEnergie. De toekomstige bewoners dienen verzekerd te zijn van een goede en concurrerende partij voor de levering van energie.

Binnen Eemland Wonen wordt steeds meer de nadruk gelegd op duurzaam ontwikkelen en beheren. Adjunct-directeur Van den Boomgaard geeft aan: "Eemland Wonen wil langzaamaan meer gebruik maken van beproefde energetische systemen om een belangrijke steen bij te dragen aan het verduurzamen van ons woningbezit. Een koploper op het gebied van duurzaam ontwikkelen en beheren hoeven we niet te worden maar het versterken van onze positie voor in het peloton is ook een mooie ambitie."

Ervaringen met deze voor Eemland Wonen nieuwe manier van verwarmen en koelen zijn er al voldoende. Bewoners die ervaring hebben met verwarming en koeling via WKO geven aan dat de constante, gelijkmatig verdeelde temperatuur van de vloerverwarming als behaaglijk wordt ervaren. Ook de koeling op een warme zomerse dag wordt als zeer prettig ervaren.

Onderschrift bij foto:
De heer F. van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen en de heer J. Braakman, directeur van ZONEnergie schudden elkaar de hand na het ondertekenen van de energieleveringsovereenkomst voor realisatie WKO bij nieuwbouwcomplex De Zilvervloot.


Baarn, 26-06-2012


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media