A A A   |  
Home  |   De Loef  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Ik ben huurder > Reparatie & Onderhoud > Onderhoud van A tot Z

Onderhoud van A tot Z

Niet al het onderhoud in de woning is voor Eemland Wonen. Wie onderhoudt wat? Hierover bestaat soms onduidelijkheid. In 'Onderhoud van A tot Z' staat wie waarvoor verantwoordelijk is.

Sinds 1 augustus 2003 is wettelijk bepaald dat al het klein en dagelijks onderhoud voor rekening van de huurder is. Het maakt daarbij niet uit hoe het te repareren mankement is ontstaan. Wat onder dat klein en dagelijks onderhoud valt is door de Nederlandse overheid vastgelegd in het 'Besluit kleine herstellingen'. Dat besluit is eigenlijk niet meer dan een lange opsomming van alles wat de huurder voor eigen rekening dient te onderhouden of repareren.

Om verschillende redenen heeft Eemland Wonen besloten om een behoorlijk deel van het onderhoud dat wettelijk voor rekening van de huurders komt, toch gratis uit te voeren. Het resultaat daarvan vindt u in de brochure 'Onderhoud van A tot Z'. Daarbij gelden wel een paar beperkende huisregels, want Eemland Wonen repareert natuurlijk niet alles.

Voor rekening van de huurder komen altijd:

  1. Reparaties aan door de huurder zelf aangebrachte voorzieningen.

  2. Reparaties aan voorzieningen die zijn overgenomen van een vorige huurder.

  3. Reparaties die het gevolg zijn van beschadiging, vernieling, onjuist dan wel onzorgvuldig gebruik.

Het oordeel of een reparatie voor rekening van Eemland Wonen komt of niet, berust bij de rayonopzichter.

Het overzicht is te uitgebreid om hier op deze pagina weer te geven. Klik hier om de brochure Onderhoud van A tot Z te downloaden en/of te bekijken.


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media