A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken

WMO-regeling

Als de standaardvoorzieningen in de woning ontoereikend of ongeschikt zijn om zelfstandig in de woning te kunnen blijven wonen, biedt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO-regeling) soms uitkomst.

Door een handicap of beperking kan het zijn dat mensen niet meer zelfstandig in de woning kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de handicap of beperking kan het mogelijk zijn om door woningaanpassingen toch zelfstandig te blijven wonen. In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO-regeling) kan bij de gemeente Baarn een aanvraag worden ingediend voor een woningaanpassing. Voorbeelden van aanpassingen zijn bijvoorbeeld een traplift, het verwijderen van drempels, een verhoogd toilet en het toegankelijk maken van de woning voor een rolstoel.

Niet alle aanpassingen aan de woning worden vergoed via de WMO-regeling. Samen met de gemeente Baarn kunt u dan zoeken naar mogelijke oplossingen.

Het kan echter ook mogelijk zijn dat de benodigde aanpassingen in de huidige woning niet aangebracht kunnen worden. Verhuizen naar een al aangepaste en geschikte woning kan dan ook een optie zijn. Hiervoor dient dan vaak wel een medische urgentie aangevraagd te worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het loket Wonen, Zorg en Welzijn van de gemeente Baarn of op de website van de gemeente Baarn, www.baarn.nl.


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media