A A A   |  
Home  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten van de Nederlandse overheid. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag hangt af van uw leeftijd, het aantal gezinsleden, de huurprijs en het (gezamenlijke) inkomen.

Proefberekening

Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op: www.toeslagen.nl/reken/toeslagen.

Aanvragen huurtoeslag

De uitvoering van de huurtoeslag ligt bij de belastingdienst. Als u huurtoeslag aan wilt vragen kunt u dit doen via de site www.toeslagen.nl van de belastingdienst.

Als u huurtoeslag aanvraagt wordt mogelijk gevraagd om een KvK nummer van uw verhuurder. Het KvK nummer van Eemland Wonen is KvK 31015064.

Hoe weet ik wat mijn kale huur is?

Als u een proefberekening of een aanvraag voor huurtoeslag invult krijgt u de vraag uw kale huur op te geven. De kale huur van uw woning staat weergegeven in artikel 4.2 van de huurovereenkomst van uw woning.

Welke servicekosten tellen mee?

In uw huurovereenkomst staat in artikel 4.3 een overzicht van de servicekosten behorend bij uw woning. U mag echter niet alle bedragen bij elkaar optellen en invullen bij uw proefberekening of uw aanvraag voor huurtoeslag. Alleen onderstaande servicekosten mogen worden meegenomen bij de aanvraag voor huurtoeslag. Hierbij geldt dat u alleen die kosten op mag voeren die u aan Eemland Wonen betaalt, met een maximum van € 12,- per component.

Servicekosten die mogen worden meegeteld voor de huurtoeslag zijn:
- schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten;
- energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten;
- huismeesterkosten;
- kosten voor dienst- en recreatieruimten.

Onderstaand ziet u een voorbeeld van een servicekostenoverzicht van een huurder. In de eerste kolom staan de bedragen die de huurder aan Eemland Wonen betaalt en in de tweede kolom staan de bedragen die de huurder in zijn aanvraag huurtoeslag mee mag nemen.

Voorbeeld van een servicekostenoverzicht:

SERVICEKOSTEN

Betalen aan Eemland Wonen

Door te berekenen bij huurtoeslag

Elektra gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen

€ 12,25

€ 12,--

Schoonhouden gemeenschappelijke ruimten

€ 5,50

€ 5,50

Glazen wassen

€ 4,50

--

Tuinonderhoud

€ 4,--

--

Huismeester / flatwacht

€ 15,50

€ 12,--

Ontstoppen riolering

€ 0,69

--

Glasfonds/verzekering

€ 1,45

--

Twijfelt u over de door te berekenen bedragen?

Neemt u dan gerust contact op met een van de medewerkers van Eemland Wonen via telefoonnummer (035) 548 50 50. Wij zijn u graag van dienst!


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media