A A A   |  
Home  |   De Loef  |   Veel gestelde vragen  |   Nieuws uitgelicht  |   Disclaimer & Cookies  |   Sitemap   |   Print
Zoeken
Home > Nieuws uitgelicht

Nieuws uitgelicht

 • Benoeming nieuwe commissaris bij Eemland Wonen

  De raad van commissarissen (RvC) van woningcorporatie Eemland Wonen heeft mevrouw ir. Sophie Keulemans-ter Kuile MhBA als nieuwe commissaris benoemd. Per 1 oktober 2019 treedt zij in functie als lid RvC met het profiel vastgoed en financiën.

  lees meer

 • Project herontwikkeling Troelstralaan van start

  Ben jij al lang op zoek naar een sociale huurwoning in Baarn? Sta je ingeschreven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in Baarn? Meld je dan nu aan voor de Meerstemmige Bouwgroep en ontwerp en realiseer mee aan misschien wel jouw toekomstige woning en woonomgeving aan de Troelstralaan.

  lees meer

 • Vacatures: Verhuurmakelaar en communicatieadviseur

  Wij zoeken een servicegerichte verhuurmakelaar (36 uur per week) en een gedreven allround communicatieadviseur (12 uur per week)

  lees meer

 • 50 jaar huren

  Onze directeur-bestuurder is onlangs met gebak en een bos bloemen langs gegaan bij huurders van Eemland Wonen die dit jaar 50 jaar een woning huren. Eemland Wonen wilde haar huurders persoonlijk bedanken en feliciteren met deze mijlpaal. Vroeger ontvingen huurders bij dit unicum een maand huur cadeau maar dit mag niet meer volgens de wet. Wij kozen er daarom voor om onze huurders op andere manier in het zonnetje te zetten.

  lees meer

 • Hennepplantage aangetroffen in woning

  Vrijdag 12 april is een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Kerkstraat 24a in Baarn. De hennepplantage is ontruimd.

  lees meer

 • Brand hoekwoning Rode Dorp

  In de nacht van woensdag op donderdag 11 april is er brand uitgebroken in een hoekwoning aan het Mesdagplein. De woning is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend en wordt onderzocht. Samen met andere instanties ondersteunen en begeleiden wij onze huurders.

  lees meer

 • Eerste stap naar realisatie sociale huurwoningen de Loef

  Op 28 en 29 maart zijn er bomen gekapt en verplaatst op en rondom het terrein van de voormalige gymzaal de Loef. Op dit terrein willen wij sociale huurwoningen laten bouwen.

  lees meer

 • Brand op zolder van woning in Baarn

  Op de zolder van een woning aan de John F. Kennedylaan in Baarn woedde op dinsdagmiddag 26 maart een brand. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend en wordt onderzocht. We wachten de resultaten van het onderzoek af.

  lees meer

 • Meerstemmig bouwen in Baarn

  Afgelopen maanden is met 23 participanten onderzoek gedaan hoe Eemland Wonen meer op kan trekken met jong volwassen Baarnse woningzoekenden. De participantengroep was divers van samenstelling. Een deel betrof het de jong volwassen woningzoekenden zelf, maar ook medewerkers van de gemeente Baarn, stichting Mooi Baarn, de Huurdersraad van Eemland Wonen en medewerkers van Eemland Wonen waren bij de zoektocht betrokken. Op woensdag 6 maart worden de resultaten van de zoektocht gedeeld met de rest van de inwoners van Baarn. Tevens wordt een rapport met bevindingen en aanbevelingen uitgereikt aan wethouder Jansma en aan de heer Claessens als directeur van Eemland Wonen. Ben jij benieuwd naar het experiment ontwerp? Wil jij hier meer van weten of wil je ook participeren? Kom dan naar de presentatie op 6 maart van 18.45 tot 19.45 uur in het gemeentehuis van Baarn, ingang Laanstraat 1. Aanmelden? Graag.

  lees meer

 • Jan Steenlaan: feestelijk begin van een nieuwe buurt

  Uit zichzelf zouden de omwonenden aan de Jan Steenlaan in Baarn misschien niet zomaar aanbellen bij de nieuwe appartementen en studio's voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar donderdag 10 januari stond de deur open. Bewoners, familie, omwonenden en betrokkenen bij de bouw vierden de afronding van het nieuwbouwproject met een officieel openingsfeest.

  lees meer

 • Bewoners Jan Steenlaan krijgen de sleutel

  Deze week hebben de bewoners van de nieuwbouw aan de Jan Steenlaan de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. Het project bestaat uit 15 sociale huurwoningen en een woonzorgcomplex met 9 appartementen en 24 studio's voor mensen met een verstandelijke beperking.

  lees meer

 • Ingebruikname appartementencomplex Rengerswetering

  Bunschoten is weer een sociaal appartementencomplex rijker. Om de ingebruikname van het complex te starten heeft wethouder Koops de eerste twee huurcontracten met de nieuwe bewoners van dit complex ondertekend. Een taak waarvoor hij voor deze gelegenheid gemandateerd werd door Eemland Wonen.

  lees meer

 • 50 jaar in dezelfde huurwoning

  Van de huurders in Baarn die in 1968 een woning van de ‘woningbouw’ gingen huren, zijn er 22 die in 2018 nog steeds in dezelfde woning wonen. Bij Eemland Wonen is het traditie om deze trouwe huurders in het zonnetje te zetten. Er wordt een gezellige middag voor hen georganiseerd.

  lees meer

 • François Claessens nieuwe directeur-bestuurder Eemland Wonen

  De heer François Claessens wordt per 1 juni 2018 de nieuwe directeur-bestuurder bij Eemland Wonen in de gemeente Baarn. Hij volgt de heer Hans van der Velden op, die op 5 april 2018 afscheid neemt van Eemland Wonen en met pensioen gaat. Op 5 april viert Eemland Wonen ook haar 25-jarig jubileum, een mooi moment voor de heer Van der Velden om met pensioen te gaan. In de periode tussen 5 april en 1 juni worden de lopende zaken waargenomen door de heer Frits van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Woonwenscafé druk bezocht

  Het woonwenscafé van Eemland Wonen op 10 februari in de voormalige apotheek ‘Julius’ aan de Laanstraat 26 in Baarn is druk bezocht. De hele de middag was er inloop van woningzoekenden, anderszins geïnteresseerden en politieke vertegenwoordigers. Vaak met een kopje thee of koffie in de hand, gaf men zijn voorkeuren of liet zich informeren. Angela Bolk geeft aan dat Eemland Wonen het belangrijk vindt, om woningzoekenden mee te laten denken binnen de mogelijkheden die er zijn. Enkele filmpjes die zijn gemaakt voor het woonwenscafé zijn onderaan dit bericht te openen.

  lees meer

 • Baarn opent ‘woonwenscafé’ voor één dag

  Wat zijn de woonwensen van woningzoekenden die een woning van een sociale verhuurder willen huren? Daar wil Eemland Wonen graag meer over weten. Om die reden organiseert Eemland Wonen op zaterdag 10 februari een woonwenscafé voor woningzoekenden in de Laanstraat 26 te Baarn (het pand van de ‘oude’ apotheek). In dit zogenaamde café wordt ook informatie gegeven over onder meer de regels voor het kunnen huren van een sociale huurwoning.

  lees meer

 • Hoogste punt nieuwbouw Jan Steenlaan

  Het nieuwe jaar is pas net begonnen als op de Jan Steenlaan het bereiken van het hoogste punt van het woonzorg-complex voor Amerpoort gevierd wordt met de bouwvakkers. Op 18 januari zijn de bouwvakkers van Bouwbedrijf Nikkels uit Twello, door Eemland Wonen getrakteerd op een lekkere lunch.

  lees meer

 • Géén Nefit TopLine ketels aanwezig in huurwoningen Eemland Wonen

  Op 9 januari en op 10 januari 2018 zijn diverse berichten in de media verschenen over de Nefit TopLine toestellen uit de jaren 2006-2009. Deze berichten roepen mogelijk vragen bij u op, omdat in veel huurwoningen van Eemland Wonen Nefit-ketels hangen. Deze ketels zijn echter niet van het type TopLine dat nu ter discussie staat. Er is voor huurders van woningen van Eemland Wonen geen reden om ongerust te worden over de veiligheid van de cv-ketel die in de woning aanwezig is. Wilt u, ondanks dat Eemland Wonen dit type Nefit TopLine-ketels niet in haar huurwoningen heeft toegepast, toch meer weten over de betreffende ketels dan verwijzen wij u door naar de website met veelgestelde vragen van Nefit.

  lees meer

 • Hoogste punt appartementencomplex Eemland Wonen

  Nog net voor de bouw met kerstreces gaat, wordt in Rengerswetering te Bunschoten het hoogste punt van een nieuw appartementencomplex gevierd met de bouwvakkers. Op 20 december zijn de bouwvakkers van Bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp, door Eemland Wonen getrakteerd op een hartige lunch.

  lees meer

 • Huurders te slopen seniorenwoningen goed geïnformeerd

  De huurders van de 24 seniorenwoningen aan de Troelstralaan en omgeving in Baarn zijn goed geïnformeerd door Eemland Wonen over wat hen te wachten stond als hun woning gesloopt zou worden. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat Eemland Wonen heeft laten uitvoeren naar de communicatie over de herontwikkeling van deze locatie tegenover Santvoorde.

  lees meer

 • Start bouw Jan Steenlaan

  De bouwwerkzaamheden aan de Jan Steenlaan in Baarn zijn 4 september feestelijk ingeluid door Eemland Wonen. Een belangrijke rol bij de feestelijke start was weggelegd voor Amerpoort die het wooncomplex aan de Jan Steenlaan van Eemland Wonen gaat huren. Vier toekomstige bewoners van het wooncomplex van Amerpoort verrichtten symbolisch de start van de bouw door de eerste schop in de grond te zetten. Naast het wooncomplex verrijzen aan de Jan Steenlaan vijftien sociale huurwoningen. Volgens planning zijn de bouwwerkzaamheden voor de bouwvakvakantie van 2018 afgerond.

  lees meer

 • Vrouw uit woning gezet wegens overlast

  Gisteren is een vrouw die een woning huurde van Eemland Wonen uit haar woning gezet. Zij en haar vriend veroorzaakten zoveel overlast dat Eemland Wonen aan de rechter heeft gevraagd om de huur te beëindigen. De rechter deelde de mening van Eemland Wonen over de structureel aanwezige ontoelaatbare overlast en besloot begin augustus dat de vrouw uit de woning moest vertrekken.

  lees meer

 • Gezondheidscentra Eemland Wonen verkocht

  Eemland Wonen heeft per 1 juni 2017 twee gezondheidscentra verkocht. Het betreft het gezondheidscentrum aan de Oosterstraat in Baarn en het gezondheidscentrum ‘De Driesten’ in Eemnes. Reden van verkoop is de inperking van het werkterrein van woningcorporaties zoals bepaald in de Woningwet die per 1 juli 2015 is ingegaan

  lees meer

 • Project Jan Steenlaan van start

  In de bouwput van de toekomstige appartementen en eengezinswoningen tekenden op 4 mei jongstleden directeur Hans van der Velden van Eemland Wonen en bouwer Nikkels uit Twello, de desbetreffende aannemingsovereenkomst. Op 4 september 2017 wordt gestart met de bouw van een appartementencomplex voor 33 cliënten van Amerpoort en 15 eengezinswoningen, allen in de sociale huursector (huren maximaal €710,- per maand).

  lees meer

 • Jongerencomplex De Oude Werf geopend

  Ondanks dat de laatste werkzaamheden aan het jongerencomplex De Oude Werf nog niet zijn afgerond, is op 16 januari de nieuwbouw feestelijk geopend door Tweede Kamerlid Carola Schouten (Christen Unie). Met het laten vallen van het doek werd de officiële naam (De Oude Werf) van het complex onthuld. Een naam die wordt ontleend aan de vroegere functie, de gemeentewerf, en tevens de huidige straatnaam.

  lees meer

 • Prestatieafspraken 2017 sociale woningbouw ondertekend

  Het college van burgemeester en wethouders, het bestuur van de Huurdersraad Eemland en woningcorporatie Eemland Wonen hebben de prestatieafspraken voor 2017 ondertekend. De drie partijen hebben met elkaar afgesproken wat in 2017 opgepakt wordt voor de verbetering van de sociale huursector.

  lees meer

 • Nieuw RvC-lid Eemland Wonen

  De Raad van Commissarissen van Eemland Wonen heeft weer een nieuw lid. Op 26 oktober 2016 is Margreet Breukelaar op voordracht van het bestuur van de Huurdersraad benoemd als nieuwste lid van de RvC. Mevrouw Breukelaar is net als de voorzitter van de RvC, de heer Möhlmann, geen onbekende in Baarn. Van april 2014 tot en met april 2015 was zij wethouder in de gemeente Baarn met onder andere Volkshuisvesting en Duurzaamheid en milieu in haar portefeuille.

  lees meer

 • Vernieuwing woningbezit Eemland Wonen

  Eemland Wonen blijft haar woningbezit vernieuwen. Na het herontwikkelen van een groot deel van het woningbezit in de Baarnse Vogelbuurt ligt er nu een herontwikkelingsplan voor sloop en nieuwbouw op de locatie van 24 seniorenwoningen gelegen tussen de Nolens- en de Troelstralaan. De woningen, van hetzelfde type als de woningen aan de Jan Steenlaan in Baarn, zijn verouderd en niet meer geschikt om te verhuren aan ouderen. Door de woningen te slopen, kunnen er nieuwe sociale huurwoningen gebouwd worden die ruimer, energiezuiniger, van betere kwaliteit en veiliger zijn.

  lees meer

 • Hoogste punt nieuwbouw Oude Werf bereikt

  Het is al een traditie geworden dat de bouwvakkers bij het bereiken van het hoogste punt van een bouwproject door Eemland Wonen getrakteerd worden op een lunch. Dinsdag 13 september ontvingen de bouwvakkers van aannemer Van Zoelen een lunch in verband met het bereiken van het hoogste punt van de startersappartementen op het terrein van de Oude Werf in Baarn.

  lees meer

 • Oude Werf steeds opnieuw beschikbaar voor jongeren

  Eemland Wonen is volop in de weer om 33 appartementen aan de Oude Werf te bouwen. De woningen komen beschikbaar voor jongeren.

  lees meer

 • Voorzitter RvC Eemland Wonen: een bekende Baarnaar

  Per 26 oktober 2015 heeft Eemland Wonen een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De nieuwe voorzitter, de heer P. Möhlmann, is voor veel Baarnaren een oude bekende. De heer Möhlmann was vanaf 1991 als PvDA-man actief in de Baarnse politiek. Eerst als gemeenteraadslid en later vanaf 1994 tot mei 2002 als wethouder en tot slot tot december 2003 als fractievoorzitter van de PvdA. Tijdens zijn periode als raadslid was de heer Möhlmann werkzaam als onderwijzer op de Oosterschool wat later de Bestevaerschool is geworden.

  lees meer

 • Huurders enthousiast over comfortverbetering woning

  Eemland Wonen verbetert de komende jaren een groot deel van haar woningen. De verbetering is gericht op verhoging van het comfort en het isoleren van de woning. Ook worden waar mogelijk woningen voorzien van zonnepanelen. De eerste 70 woningen in de Professorenbuurt zijn gereed. De huurders die deelnamen zijn erg enthousiast, zo valt op te maken uit een enquête die Eemland Wonen liet houden.

  lees meer

 • Passend verhuren

  Medio dit jaar is de nieuwe Woningwet ingegaan. Deze bepaalt dat alle woningcorporaties vanaf 1 januari 2016 woningen passend moeten verhuren. Dit betekent dat het inkomen van de huurder moet passen bij de huurprijs. Voor huidige huurders verandert er niets. Wel heeft deze nieuwe regel gevolgen voor de keuzemogelijkheden van een groot aantal woningzoekenden.

  lees meer

 • Aanhoudende vochtproblemen leiden tot verhuizing

  Vier huurders van woningen van woningcorporatie Eemland Wonen in de Vogelbuurt Midden zullen in de komende periode noodgedwongen verhuizen vanwege aanhoudende ernstige vochtproblemen in de woningen. Nadat de vochtproblemen in augustus 2014 gemeld werden zijn er door aannemer Vastbouw meerdere onderzoeken en deeloplossingen uitgevoerd om de vochtproblemen te verhelpen. In de loop van 2015 is duidelijk geworden dat de oorzaak van de vochtproblemen nog steeds niet gevonden is en dat alle eerdere acties niet tot een afdoende oplossing hebben geleid. “We zijn nu aangeland in het stadium dat wij het niet langer verantwoord vinden om onze huurders in de te vochtige woningen te laten wonen. Eemland Wonen en Vastbouw gaan alles in het werk stellen om de vochtproblemen in de woningen op te lossen. De woningen mogen pas weer opnieuw bewoond worden zodra de vochtproblemen zijn opgelost”, aldus de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Monumentale boom villa Alcmaria geveld

  Woensdagavond is op de hoek van de Javalaan en de Bosstraat bij Villa Alcamaria in opdracht van Eemland Wonen een grote monumentale boom gekapt. De boom was ziek en aangetast. Het besluit om te kappen werd genomen, nadat onlangs een grote tak afbrak en op de weg viel. De Bosstraat werd afgesloten en verkeersregelaars werden ingezet. Met behulp van een telescoopkraan en ander groot materieel was de klus tegen middernacht geklaard.

  lees meer

 • Hoogste punt huurwoningen Rengerswetering bereikt

  Het begint al een traditie te worden dat de bouwvakkers bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw door Eemland Wonen getrakteerd worden op een lunch. Donderdag 9 juli ontvingen de bouwvakkers van Kelderman Bouw een lunch in verband met het bereiken van het hoogste punt van negen sociale huurwoningen die Eemland Wonen in Bunschoten heeft gekocht van De Bunte Vastgoed.

  lees meer

 • 'Woonmarkt'-krant voor woningzoekenden verdwijnt per 1 april

  Halverwege 2014 is de gemeente Baarn overgegaan op een nieuwe website voor sociale huurwoningen in Baarn. Aangezien deze nieuwe website makkelijker in het gebruik is, maken nog maar enkele woningzoekenden gebruik van de ‘Woonmarkt’. Per 1 april 2015 komt de krant ‘Woonmarkt’ te vervallen. Om die reden kunt u vanaf 1 april 2015 alleen nog maar via de website www.hureninbaarn.nl reageren op woningen.

  lees meer

 • Negen nieuwe huurwoningen voor Eemland Wonen

  Eemland Wonen heeft op 3 februari 2015 negen nog te bouwen eengezinswoningen voor de sociale verhuur in de gemeente Bunschoten aangekocht van De Bunte Vastgoed. De woningen worden gebouwd in de in aanbouw zijnde tweede fase van de wijk Rengerswetering. Op dinsdag 10 februari is de overeenkomst van de aankoop bevestigd en de start van de feitelijke bouw gemarkeerd door het ingraven van een metalen koker met informatie over de organisaties en personen die betrokken zijn bij het project. Als in de verre toekomst de woningen ooit gesloopt worden komt de dan al lang vergeten informatie weer als verrassing boven.

  lees meer

 • Visitatierapport: Eemland Wonen doet het goed!

  Woningcorporatie Eemland Wonen heeft zich in 2014 laten visiteren. Een onafhankelijke commissie beoordeelt bij een visitatie of Eemland Wonen haar werk goed doet. Dit gebeurt op vier verschillende velden: presteren naar opgaven en ambities, presteren volgens belanghebbenden, presteren naar vermogen en governance. De eindscore is een 6,8. De heer Albeda, voorzitter van de visitatiecommissie, geeft aan: ‘Bij deze corporatie is het allemaal op orde en voldoende. Je ziet en leest wel eens anders in deze tijd’.

  lees meer

 • Minder sociale nieuwbouw voor senioren

  Woningcorporatie Eemland Wonen in Baarn heeft in 2013 haar missie aangepast. Het accent dat eerder lag op bouwen voor senioren en voor mensen die professionele zorg nodig hebben is verlegd naar bouwen voor jongeren. Die boodschap verwoordde adjunct-directeur Frits van den Boomgaard op 14 oktober in een bijeenkomst georganiseerd door de Seniorenraad in Baarn.

  lees meer

 • Eemland Wonen past openingstijden aan

  Vanaf 1 oktober 2014 verandert woningcorporatie Eemland Wonen haar openingstijden. Van maandag tot en met donderdag is het kantoor voortaan van acht uur tot half vijf geopend. Op vrijdag blijft de openingstijd ongewijzigd en is Eemland Wonen open van acht uur tot twaalf uur.

  lees meer

 • Visitatie Eemland Wonen

  Eemland Wonen laat zich dit jaar weer beoordelen op haar prestaties. Zo’n beoordeling wordt formeel een visitatie genoemd. Een onafhankelijke visitatiecommissie beoordeelt de prestaties van Eemland Wonen over de afgelopen vier jaar. Hiervoor spreekt de commissie onder andere met belanghebbenden over het beleid van de corporatie en haar prestaties. Ook hebben belanghebbenden de mogelijkheid verbeterpunten aan te dragen.

  lees meer

 • Bedreigen personeel Eemland Wonen is onacceptabel

  De Baarnse woningcorporatie Eemland Wonen heeft van twee huurders excuses geëist, omdat zij op Facebook personeelsleden hebben bedreigd. Ook zal de organisatie aangifte doen bij de politie in verband met deze bedreigingen.

  lees meer

 • Woonlastenwaarborg Eemland Wonen bewijst zijn nut voor bewoners Sonneveltflats

  Ruim één jaar na het aanbrengen van de energiebesparende maatregelen aan de twee Sonneveltflats van Eemland Wonen in Baarn blijkt de woonlastenwaarborg zijn nut te bewijzen aan de bewoners. De uitkomsten van het besparingsonderzoek op de gasrekeningen zijn bekend. De meeste bewoners in de Sonneveltflats krijgen geld terug omdat de verwachte energiebesparingen niet behaald zijn.

  lees meer

 • Proef zonnepanelen op huurwoningen

  Circa 50 huurders in de Vogelbuurt zijn door Eemland Wonen uitgenodigd om in te schrijven op een proef met zonnepanelen. Eemland Wonen doet deze proef bij 10 woningen. De proef past in het beleid van de verhuurder om het woningbezit te verduurzamen.

  lees meer

 • Verzorgingshuizen sluiten. Welke invloed heeft dit op seniorenhuisvesting ?

  Dat verzorgingshuizen sluiten, is de werkelijkheid in Baarn. Voor Eemland Wonen is dat aanleiding te onderzoeken of de vraag naar passende, zelfstandige sociale huisvesting voor ouderen toeneemt. Door het huidige overheidsbeleid, waarbij mensen met een zorgvraag zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen, verwacht Eemland Wonen dat de vraag zal toenemen, maar in welke mate?

  lees meer

 • Eengezinswoningen Eemland Wonen ook op glasvezel

  Eemland Wonen vindt het een goede zaak dat er glasvezel komt in Baarn. Door de aanleg van glasvezel in de woningen wordt de keuzevrijheid wat voor abonnement afgesloten kan worden voor tv, internet en telefonie groter. Naast de huidige abonnementen via kabel of ADSL kan dan ook gekozen worden voor providers die abonnementen aanbieden via glasvezel.

  lees meer

 • Minister verbiedt Sociaal Fonds Eemland Wonen

  Minister Blok van Wonen heeft Eemland Wonen per brief laten weten dat het Sociaal Fonds van de corporatie moet worden opgeheven. De corporatie betreurt de opheffing van dit al jarenlang bestaande fonds, maar legt zich er bij neer.

  lees meer

 • Woonbelevingsonderzoek flats Sonnevelt

  Onder de huurders van de flats Sonnevelt houdt Eemland Wonen een onderzoek naar de beleving van hun woning en omgeving. De aanleiding is de opknapbeurt van de flats in 2012 waarin energetische maatregelen centraal stonden. De Woonbond, de belangenorganisatie van huurders, voert het onderzoek uit.

  lees meer

 • Huurdersraad Eemland en Stichting Eemland Wonen ondertekenen convenant

  Bij het omzetten van de woningbouwvereniging Eemland naar stichting Eemland Wonen in 2007, hebben de woningcorporatie en Huurdersraad Eemland een intentieovereenkomst gesloten, met als doel hun onderlinge verhoudingen te regelen. Na vijf jaar ervaring met deze overeenkomst , hebben Eemland Wonen en Huurdersraad Eemland nu gemeend deze overeenkomst nog eens tegen het licht te houden en om te zetten in een convenant. Dit convenant is mede gebaseerd op de Wet op het overleg huurders en verhuurder.

  lees meer

 • Film RTV Baarn: De Vogelbuurt is klaar

  In januari 2014 zijn mevrouw Pattynama (architect) en de heer Van der Velden (directeur Eemland Wonen) geïnterviewd door RTV Baarn. Aanleiding is het opleveren van de nieuwbouw in de Vogelbuurt in Baarn. Het vernieuwen van de Vogelbuurt is na het opleveren van de nieuwbouw in de Lepelaarstraat/Reigerstraat e.o. en het Parkgebouw na vele jaren afgerond.

  lees meer

 • Opleveringsfeest Vogelbuurt

  Bij het aantreden van de heer Van der Velden in 1999, destijds nog Hoofd Interne Dienstverlening, bij Eemland Wonen is er al sprake van het aanpakken van de Vogelbuurt in Baarn. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Na jaren van overleg met soms hoog oplopende emoties is de Vogelbuurt nu af. Noord en Zuid zijn grondig gerenoveerd, midden is gesloopt en is opnieuw bebouwd.

  lees meer

 • Schaepmanlaanflats voltooid

  Na een uitgebreide vernieuwing en optopping van de Schaepmanlaanflats is op 10 december gevierd dat de flats voltooid zijn. Er was zelfs reden voor een dubbel feest. Niet alleen zijn de flats voltooid. Bijna alle appartementen zijn verhuurd. De vrije sector huurappartementen in de Schaepmanveste zijn zelfs allemaal verhuurd.

  lees meer

 • Oplevering Parkgebouw

  Een maand na de viering van het bereiken van het hoogste punt van Het Parkgebouw in Baarn, vindt op 4 december de officiële oplevering van het Parkgebouw van Slingerland Bouw BV aan Eemland Wonen.

  lees meer

 • Start sloop Nieuw Baarnstraat

  Op 2 december start aannemersbedrijf Rijkeboer met de sloopwerkzaamheden van de leegstaande panden Nieuw Baarnstraat 1, 7 en 7a t/m 7d. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden eind februari zijn afgerond.

  lees meer

 • Camera’s in Sonneveltflats

  Woningcorporatie Eemland Wonen uit Baarn plaatst op 2 december camera’s in de twee Sonneveltflats. Met de camerabewaking hoopt Eemland Wonen de overlast en het vandalisme in en om de flatgebouwen van de Sonneveltflats een halt toe te roepen.

  lees meer

 • Hoogste punt nieuwbouw Oude Pastorie bereikt

  Het hoogste punt van de nieuwbouw achter De Oude Pastorie te Huizen is bereikt. Zowel nieuwbouw als pastorie gaan huisvesting bieden voor dementerenden. De zorg voor hen is in handen van de King Arthur Groep, die de gebouwen van Eemland Wonen gaat huren. Maandag 4 november ontvingen de bouwvakkers van Vreeswijk & Koebrugge Bouwmaatschappij een lunch van Woningstichting Eemland Wonen uit Baarn om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Als alles meezit dan wordt de Oude Pastorie en de nieuwbouw in het voorjaar van 2014 in gebruik genomen.

  lees meer

 • Themabijeenkomst ‘Wonen in Baarn’

  De Huurdersraad Eemland en stichting Eemland Wonen organiseren op 7 november een themabijeenkomst ‘Wonen in Baarn’. Tijdens deze bijeenkomst worden afwisselend door mevrouw P. Laseur, wethouder Gemeente Baarn, en de heer H. van der Velden, directeur Eemland Wonen, prikkelende stellingen over ‘Wonen in Baarn’ van commentaar voorzien. Stellingen waarover gediscussieerd kan worden, waarbij alle inwoners van Baarn en alle andere belangstellenden worden uitgenodigd mee te doen.

  lees meer

 • Omgevallen boom op woning Jan Steenlaan

  Aan de Jan Steenlaan in Baarn viel een boom op een woning van Eemland Wonen. De storm was duidelijk teveel voor de berkenboom in de tuin. Gelukkig stond deze woning leeg en viel de schade mee. Eemland Wonen liet de boom meteen verwijderen. De woning zal op termijn worden gesloopt.

  lees meer

 • Verhuiskostenvergoeding voor senioren

  Senioren die verhuizen naar een nieuwbouw seniorenappartement van Eemland Wonen in de Vogelbuurt in Baarn krijgen een verhuiskostenvergoeding van 1500 euro. Daarnaast kunnen senioren ook administratieve begeleiding van Welzijn Baarn krijgen.

  lees meer

 • Eerste huurcontract Schaepmanveste ondertekend

  Op 1 oktober is het eerste huurcontract voor een appartement in de Schaepmanveste te Baarn getekend. De heer Van den Tempel en mevrouw Van Dijk krijgen, als eerste huurder, een waardecheque overhandigd door de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Ridderspoor in Hilversum feestelijk geopend

  Op 4 september is in Hilversum het kleinschalig zorgproject Ridderspoor feestelijk geopend. Mevrouw Sweet, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, gaf in haar toespraak aan dat dit project 'een nieuwe parel is aan de ketting van Hilversum'. Jarcine Spaander en Anita Schimmel, van de King Arthur Groep, hebben hun droom die vijf jaar geleden begon, met medewerking van Van der Wardt bouw en Eemland Wonen, gerealiseerd.

  lees meer

 • Ambities voor de toekomst van het wonen in Baarn, Gemeente Baarn en Eemland Wonen tekenen ‘Gezamenlijke Toekomstagenda 2013-2018’

  De zorg voor voldoende goede huurwoningen voor de lagere en middeninkomens in Baarn is een gedeelde verantwoordelijkheid van de gemeente en Eemland Wonen. Daarom hebben beide partijen samen een ambitie neergezet voor de periode van 2013 tot en met 2018. Voornaamste doel is dat Baarn aantrekkelijk blijft voor inwoners en mensen die hier willen gaan wonen. De afspraken zijn vastgelegd in een ‘Gezamenlijke Toekomstagenda 2013-2018’ die 15 juli is ondertekend door mevrouw Petra Laseur, wethouder Volkshuisvesting, en de heer Frits van den Boomgaard, adjunct-directeur van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Huurwoningen in Schaepmanveste voor iedereen

  Eemland Wonen opent op 6 juli aanstaande een aantal deuren in de geheel vernieuwde en omgedoopte flat Schaepmanveste aan de Schaepmanlaan 130 tot en met 164E. De appartementen zijn los van inschrijftermijn en wachtlijsten te huren.

  lees meer

 • De Zilvervloot feestelijk opgeleverd

  Eemland Wonen heeft geen moeite gespaard om in deze tijd van crisis haar appartementencomplex De Zilvervloot feestelijk te openen. Met omlijsting van een piratendecor, spetterende fonteinen en rook werd helemaal in stijl een kanonschot afgevuurd en werd een banier onthuld waarop Piet Hein namens Eemland Wonen alle bewoners een goede tijd toewenst in hun prachtige appartementen.

  lees meer

 • Hoogste punt Parkgebouw in Baarn bereikt

  Het begint al een traditie te worden dat de bouwvakkers bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw door Eemland Wonen getrakteerd worden op een lunch. Dinsdag 21 mei ontvingen de bouwvakkers van Slingerland Bouw een lunch om het hoogste punt te vieren. Alle zeilen worden bijgezet om de woningen in het Parkgebouw nog dit jaar te verhuren.

  lees meer

 • Eemland Wonen treedt hard op tegen henneptelers

  Op 14 mei is op de Koekoeksbloemlaan een hennepplantage aangetroffen door de politie. De woning waar de plantage is aangetroffen is van woningcorporatie Eemland Wonen. Eemland Wonen kent geen pardon bij het aantreffen van hennepteelt in haar woningen en treedt hard op.

  lees meer

 • Informatiemarkt Schaepmanlaanflats goed bezocht

  Bij de informatiemarkt van Eemland Wonen over de Schaepmanlaanflats bleven de belangstellenden gestaag binnendruppelen. Na de uitleg over types, huren en woningplattegronden was het mogelijk om twee modelwoningen te bezoeken. Hier werd door bijna alle bezoekers gebruik van gemaakt.

  lees meer

 • Informatiemarkt vernieuwde Schaepmanlaanflats

  Eemland Wonen organiseert op vrijdag 17 mei een informatiemarkt over de vernieuwde sociale huurwoningen in de Schaepmanlaanflats in Baarn. Tijdens deze informatiemarkt is het mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken en om huurtoeslagberekeningen te laten maken.

  lees meer

 • Eemland Wonen verhuurt weer zes woningen in Bunschoten-Spakenburg

  Eemland Wonen is gestart met de verhuur van de laatste zes van zestien woningen in Bunschoten Spakenburg. Eerder werden er tien woningen aan de Smitkamp verhuurd en nu zes aan de Bunschoter Veenkamp. De wethouder van Volkshuisvesting, mevrouw Rita van de Groep-Koelewijn, reikte net als bij de Smitkamp officieel de eerste sleutel uit.

  lees meer

 • Grote belangstelling voor nieuwe woningen Vogelbuurt

  De belangstelling voor de informatiemarkt die Eemland Wonen zaterdag organiseerde met het oog op de oplevering en verhuur van 75 nieuwe woningen aan de Reiger- en Lepelaarstraat bleek groter dan verwacht. Mensen stonden in de rij om geïnformeerd te worden door medewerkers van de corporatie en de aannemer.

  lees meer

 • Informatiemarkt nieuwbouw Lepelaar- en Reigerstraat

  Eemland Wonen organiseert op zaterdag 13 april een informatiemarkt over de nieuwbouwwoningen in de Lepelaarstraat en Reigerstraat in Baarn. Tijdens deze informatiemarkt is het mogelijk om de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de goede energiehuishouding van de woningen en over ‘passief wonen’. Er is ook een stand ingericht waar het mogelijk is om huurtoeslagberekeningen te laten maken.

  lees meer

 • Imago Eemland Wonen positief beoordeeld

  De resultaten van het imago-onderzoek van Eemland Wonen zijn gisteren bekend gemaakt tijdens een bescheiden viering van het 20-jarig bestaan van de organisatie. Huurders en ‘stakeholders’, zoals de gemeente Baarn en zorginstellingen, hebben een positief beeld bij de corporatie. Overige inwoners kennen Eemland Wonen minder goed en hebben hierdoor duidelijk een neutralere associatie met Eemland Wonen.

  lees meer

 • Start bouw De Oude Pastorie in Huizen

  De verbouw van de Oude Pastorie in Huizen en de aansluitende nieuwbouw is formeel gestart. Na een speech van de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen, is door de zorgondernemers Bram en Linda de Haan samen met Jarcine Spaander en Anita Schimmel van de King Arthur Groep symbolisch een deel van de fundering gemetseld. Bram en Linda zien er naar uit dat de eerste bewoners in het voorjaar van 2014 hun intrek in de nieuwbouw nemen. De voorbereiding heeft langer geduurd dan verwacht maar alle betrokken partijen geven aan dat er nu een woonzorgproject voor dementerende ouderen wordt gerealiseerd waar Huizen trots op kan zijn.

  lees meer

 • Appartementencomplex De Zilvervloot druk bezocht

  De open dag van appartementencomplex De Zilvervloot is boven verwachting druk bezocht. Naast de mogelijkheid een ingerichte modelwoning te bezichtigen werd tevens meer informatie gegeven over het verwarmen en koelen van het complex via WKO (warmte-koude opslag).

  lees meer

 • Open Dag appartementencomplex De Zilvervloot

  Eemland Wonen organiseert op zaterdag 16 maart een open dag in appartementencomplex De Zilvervloot aan de Piet Heinlaan in Baarn. Naast de mogelijkheid een ingerichte modelwoning te bezichtigen is op deze dag ook de technische ruimte van de WKO (warmte-koude opslag) opengesteld. Er wordt tevens meer informatie gegeven over deze manier van verwarmen en koelen.

  lees meer

 • Hoogste punt bereikt nieuwbouw Vogelbuurt Midden

  In de Lepelaarstraat en Reigerstraat in de Vogelbuurt Midden in Baarn is het hoogste punt van de bouw bereikt. Eemland Wonen trakteert de bouwvakkers van Vastbouw op een lunch om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwbouw vanaf juni gefaseerd opgeleverd aan Eemland Wonen.

  lees meer

 • Imago-onderzoek afgerond

  Afgelopen weken is in opdracht van Eemland Wonen een telefonisch imago-onderzoek uitgevoerd onder huurders en onder overige inwoners van Baarn. Het veldwerk is afgelopen en de resultaten kunnen worden verwerkt. Het opstarten van het onderzoek verliep niet helemaal soepel. Al snel bleek dat het adressenbestand dat het onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy uit Rotterdam gebruikt heeft verouderd was. Zowel het onderzoeksbureau als Eemland Wonen geven aan dat dit duidelijk geen goede start was voor een imago-onderzoek.

  lees meer

 • De Zilvervloot al voor de helft verhuurd

  Vrijdag 8 februari zijn de eerste huurcontracten voor appartementen in De Zilvervloot in Baarn getekend. Na het loslaten van de specifieke doelgroep ouderen voor het complex blijkt dat de interesse in de appartementen toeneemt. Eemland Wonen is verheugd met de toegenomen belangstelling voor het complex. De helft van de 29 appartementen is inmiddels voorzien van een huurder.

  lees meer

 • Imago-onderzoek Eemland Wonen

  Vanaf maandag 11 februari start onder de huurders van Eemland Wonen en onder de overige bewoners van Baarn een groot imago-onderzoek van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Oliebollen Sonneveltflats een succes

  Bewoners van de Sonneveltflats zijn door Eemland Wonen getrakteerd op een zak oliebollen. Dit als dank voor de medewerking tijdens de renovatie van beide flats. De aanwezige leden van de bewonerscommissie Sonnevelt kregen de zak oliebollen persoonlijk overhandigd door de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Ridderspoor bereikt hoogste punt

  Nabij het spoor in Hilversum heeft de nieuwbouw Ridderspoor het hoogste punt van de bouw bereikt. Eemland Wonen trakteert de bouwvakkers op een lunch om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Als alles volgens planning verloopt wordt Ridderspoor in mei 2013 opgeleverd aan de toekomstige huurder de King Arthur Groep.

  lees meer

 • Financiële positie Eemland Wonen kritisch bekeken

  In 2013 krijgt Eemland Wonen te maken met een behoorlijk beslag op haar financiële vermogen. Het vervroegd ingaan van de verhuurders-belasting, de heffing rond het Vestia-debacle en ook de btw-verhoging naar 21% hebben een duidelijke weerslag op de financiële armslag van Eemland Wonen. Redenen genoeg voor Eemland Wonen om de eigen financiële positie voor de komende jaren kritisch te bekijken.

  lees meer

 • Eerste steen Parkgebouw onthuld

  Met het onthullen van de eerste steen door de heren P. Perier en J. van Gurp is op 25 oktober het feestelijk startsein gegeven voor de bouw van het Parkgebouw in Baarn. De naam van beider heren is op de eerste steen vereeuwigd. De heer Perier, met 100 jaar de oudste bewoner van Schoonoord en tevens oud-bewoner van de Vogelbuurt. De heer Van Gurp als voormalig directeur van Schoonoord, thans onderdeel van Zorggroep Amaris en indertijd initiatiefnemer van de samenwerking met Eemland Wonen.

  lees meer

 • Duiven markeren symbolische start nieuwbouw Lepelaarstraat en Reigerstraat

  Op 25 oktober is met het loslaten van enkele duiven door wethouder P. Laseur en de heer G. van Paridon, lid van de huurdersraad van Eemland Wonen, het startsein gegeven voor de nieuwbouw in de Lepelaarstraat en de Reigerstraat in Baarn.

  lees meer

 • Viering hoogste punt appartementencomplex De Zilverloot

  De bouw van appartementencomplex De Zilverloot aan de Piet Heinlaan te Baarn bereikte donderdag het hoogste punt. Reden voor de opdrachtgever, woningcorporatie Eemland Wonen, om de bouwvakkers van aannemer Vos en Teeuwissen uit Huizen in het zonnetje te zetten.

  lees meer

 • Overeenkomsten Parkgebouw en Lepelaarstraat/Reigerstraat ondertekend

  De realisatieovereenkomsten voor de nieuwbouwplannen van het Parkgebouw en de Lepelaar- en Reigerstraat zijn een feit. Op woensdag 5 september ondertekenden Eemland Wonen en de gemeente Baarn twee realisatieovereenkomsten. Een dubbel startschot om op 25 oktober 2012 te kunnen beginnen met het bouwen van het Parkgebouw en de nieuwbouwwoningen aan de Lepelaarstraat en Reigerstraat.

  lees meer

 • Schaepmanlaan van F naar beter

  Vanaf 16 augustus hangt er een groot spandoek op de kopgevel van een van de Schaepmanlaanflats in Baarn. Hiermee geeft Eemland Wonen aan dat de Schaepmanlaanflats vanaf die datum ingrijpend worden vernieuwd. Op de flats komt een extra woonlaag van 5 appartementen per flat, de garages worden omgebouwd tot extra woonruimte voor de begane grond appartementen, er komt bij iedere flat een lift en een geheel nieuwe entreepartij. Maar er zijn meer veranderingen die belangrijk zijn in dit project.

  lees meer

 • Eerste woningen Eemland Wonen in Bunschoten-Spakenburg verhuurd

  De malaise in de woningbouw ten spijt heeft de Baarnse woningstichting Eemland Wonen op 18 juli jongstleden haar eerste woningen in Bunschoten verhuurd. De corporatie had de wethouder van volkshuisvesting, mevrouw Rita van de Groep-Koelewijn, bereid gevonden de eerste sleutels officieel uit te reiken.

  lees meer

 • Baarns eerste woningbouwcomplex met WKO

  Vanuit de ambitie van Eemland Wonen op het gebied van duurzaam ontwikkelen wordt het appartementencomplex De Zilvervloot aan de Piet Heinlaan voorzien van een systeem van warmte-koudeopslag (WKO). Dit is het eerste woningbouwcomplex in Baarn waar gebruik wordt gemaakt van deze duurzame energiebron.

  lees meer

 • Financiële agenda Eemland Wonen vol

  De komende jaren staan er ongekend veel projecten op de agenda van Eemland Wonen. Deze projecten betreffen zowel nieuwbouw als ingrijpende vernieuwbouw. De investeringen voor de komende jaren zijn vastgesteld, de financiële agenda is vol. “Investeren in geheel nieuwe projecten zit er voorlopig niet meer in”, aldus de heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen, “dus we houden de boot af als gemeenten, ontwikkelaars of zorgorganisaties een nieuw beroep op ons willen doen.”

  lees meer

 • Contract Parkgebouw met Amaris Zorggroep getekend

  Op 6 juni ondertekenden de heren J. den Ouden en A. Hup, bestuurders van Amaris Zorggroep en de heer H. van der Velden, directeur van Eemland Wonen, het huurcontract voor de begane grond van het toekomstige Parkgebouw. Amaris Schoonoord, onderdeel van Amaris Zorggroep, gaat hier vier kleinschalige woongroepen huisvesten. Daarnaast komt er een thuiszorgpost van Amaris.

  lees meer

 • Bouw seniorencomplex De Zilvervloot van start

  Aan het Cantonspark in Baarn ontwikkelt Eemland Wonen een kleinschalig seniorencomplex. Met de bouw van het complex ‘De Zilvervloot’ komen rust en dynamiek samen onder één dak. Rust van het nabijgelegen Cantonspark en dynamiek van de Brede School De Uitkijck.

  lees meer

 • Wethouder onder de indruk van vernieuwing Sonneveltflats

  De Baarnse wethouder van milieu, de heer Jan Baerends (CDA), bracht gisteren een werkbezoek aan de Sonneveltflats. Hij liet zich informeren door Eemland Wonen over de energiebesparende maatregelen die aan beide flats worden uitgevoerd.

  lees meer

 • Eerste sleutel in de Vogelbuurt uitgereikt

  Op donderdag 12 april is door Eemland Wonen de sleutel uitgereikt aan de eerste huurder van de nieuwbouwwoningen in de Kievitstraat. Een mijlpaal, zo omschrijft adjunct-directeur Frits van den Boomgaard de uitreiking.

  lees meer

 • Eemland Wonen actief in Hilversum

  Aan de Koninginneweg in Hilversum is 28 maart een bouwbord onthuld voor de bouw van een kleinschalig woon-zorgcomplex voor 22 ouderen met dementie.

  lees meer

 • Snipstraat en Oosterstraat gesloopt

  De sloop van de Snipstraat en de Oosterstraat is gestart. Naar verwachting duurt het nog een week voordat beide gebouwen gesloopt zijn en het terrein voor het Parkgebouw leeg is. Eemland Wonen werkt er met alle macht aan om het Parkgebouw in het najaar van 2013 gereed te hebben. De 31 appartementen in het Parkgebouw zijn bestemd voor senioren met een zorgindicatie.

  lees meer

 • Besluit start bouw De Zilvervloot genomen

  Na overleg met diverse partijen heeft Eemland Wonen besloten met de bouw van het appartementengebouw De Zilvervloot te starten. Zodra de vergunning is afgegeven kan, wat Eemland Wonen betreft, begonnen worden met de bouw.

  lees meer

 • Sonneveltflats worden ingepakt

  Afgelopen zaterdag bleek dat bijna 80% van de huurders het voorstel voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de Sonneveltflats en daarbij behorende huurverhoging steunt. Eemland Wonen is blij dat zo’n groot deel van de bewoners het belang van de energiebesparende maatregelen inziet.

  lees meer

 • Nadere kennismaking met de gemeenteraad van Baarn

  Op 3 november 2011 ontving het management van Eemland Wonen leden van de gemeenteraad van Baarn en leden van de diverse steunfracties voor een nadere kennismaking. Natuurlijke kenden de meeste raadsleden de corporatie al; toch bleek het goed om nog eens uiteen te zetten welke rol in Baarn (en in de regio Eemland) wordt ingenomen.

  lees meer

 • Eemland Wonen ook actief in Bunschoten

  Met de aankoop van zestien in aanbouw zijnde woningen in het nieuwbouwproject Rengerswetering in Bunschoten is het werkgebied van Eemland Wonen verder uitgebreid. Eemland Wonen is naast Baarn al actief in diverse andere gemeenten in de regio Eemland. De wens tot uitbreiding van het werkgebied werd zes jaar geleden opgenomen in de statuten van Eemland Wonen. Eemland Wonen wil meer betekenen in de regio Eemland, de aankoop van de woningen in de gemeente Bunschoten past goed bij deze wens.

  lees meer

 • Feestelijke opening appartementengebouw De Kwekerij

  Op donderdag 15 september is met het onthullen van een plantenbak, door burgemeester jhr. M. Roëll en voorzitter van de Woongroepen Ouderen Baarn mevrouw E.C. Meurs, het appartementengebouw De Kwekerij feestelijk geopend. De heer Van der Velden, directeur van Eemland Wonen, schonk de Woongroepen Ouderen Baarn namens Eemland Wonen een afbeelding van het gebouw, die in overleg met Woongroep De Kwekerij een plek bij de entree van het gebouw krijgt.

  lees meer

 • Start bouw negen woningen in Kievitstraat

  De speech van adjunct directeur Frits van den Boomgaard begon duidelijk. "Er moet gewerkt worden, dus mijn praatje zal kort zijn." Met het storten van beton door de fractievoorzitters de heer Geurtsen van het CDA (rechts op de foto) en de heer Blokker van de PvdA (links op de foto) werd op 7 juli het formele startsein gegeven voor nieuwbouw in de Kievitstraat.

  lees meer

 • Raad van Commissarissen akkoord met nieuw plan Vogelbuurt Midden

  Na langdurig beraad heeft de Raad van Commissarissen van Eemland Wonen op 28 juni de bouw van 75 woningen in de Lepelaarstraat en de Reigerstraat in Vogelbuurt Midden goedgekeurd. Vertegenwoordigers van de buurt, van het gemeentebestuur en van Eemland Wonen bereikten in mei overeenstemming over dit nieuwe bouwplan. De drie partijen zouden het geheel nieuwe plan daarna ter goedkeuring voorleggen aan hun achterban.

  lees meer

 • Recente brand Kemphaanstraat in Baarn versnelt sloopplannen Eemland Wonen

  In de nacht van dinsdag 10 mei op woensdag 11 mei is er brand geweest in één van de dichtgeplankte woningen aan de Kemphaanstraat in Baarn. In een brief van 24 mei, van de gemeente Baarn en Eemland Wonen, werden de omwonenden geïnformeerd over de gevolgen van deze brand.

  lees meer

 • Zorgvuldigheid geboden bij besluitvorming plan Vogelbuurt

  In augustus 2010 heeft de gemeenteraad van Baarn de beslissing over het bestemmingsplan Lepelaarstraat/Reigerstraat opgeschort. De aanleiding was de indiening van een burgerinitiatief voor een ander bouwplan in de Vogelbuurt. Betrokken partijen hebben sindsdien overleg gevoerd. Vorige week is een voorlopig akkoord bereikt over een alternatief plan. Afgesproken werd dat de vertegenwoordigers van de buurt, van de gemeente Baarn en die van Eemland Wonen, ieder hun eigen achterban zo spoedig raadplegen over het bereikte akkoord.

  lees meer

 • Prof. dr. M. Van der Nat neemt afscheid van Eemland Wonen

  lees meer

 • Eemland Wonen gaat negen woningen in Kievitstraat slopen

  De sloop van 9 woningen aan de Kievitstraat begint nog voor het einde van deze maand. De voorbereidingen voor de sloop zijn in volle gang. Eemland Wonen kreeg onlangs de bevestiging dat er op grond van de flora- en faunawetgeving geen bezwaren zijn om met de sloop te beginnen. De omwonenden zijn met een brief van Eemland Wonen op de hoogte gebracht over de komende sloop.

  lees meer

 • Website Eemland Wonen vernieuwd

  De website van Eemland Wonen is vernieuwd. Onze website heeft een eigentijds jasje gekregen, met een duidelijke structurering van de informatie. In de vier bovenstaande hoofditems vindt u onderwerpen die direct verband houden met het betreffende item.

  lees meer

 • Eemland Wonen stelt inkomensgrens

  Per 1 januari 2011 gelden voor woningcorporaties nieuwe regels voor het verhuren van woningen met een huurprijs tot € 652,52. Deze nieuwe regels zijn een uitvloeisel van een afspraak tussen de Europese Commissie en de Nederlandse regering. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat sociale huurwoningen bereikbaar zijn voor mensen die deze woningen het hardst nodig hebben. De regels gelden ook voor de woningen van Eemland Wonen.

  lees meer

 • Kleinschalig woonzorgproject voor dementerende ouderen in Huizen een stap dichterbij

  Met de ondertekening van twee overeenkomsten op 30 november is weer een stap gezet in de verdere planontwikkeling van het project kleinschalig wonen voor ouderen met dementie in en bij de Oude Pastorie in de kern van Huizen. Het oorspronkelijke initiatief komt van King Arthur Groep die, als één van de planindieners, dit plan bedacht voor een nieuwe toekomst voor de Oude Pastorie. Eemland Wonen is gevraagd het plan verder uit te werken en zal als verhuurder optreden.

  lees meer


Aan tekst en afbeelding(en) zijn geen rechten te ontlenen.Webbureau Den Haag AVEQ interactieve media